Γάμος στην Αγία Σοφία
| |

10 συμβουλές για το budget του φωτογράφου γάμου σας

10 συμβουλές για το budget του φωτογράφου γάμου σας

Ο σωστός προϋπολογισμός είναι το κλειδί για την ιδανική επιλογή φωτογράφου γάμου

10 συμβουλές για το budget του φωτογράφου γάμου σας

Μέσα από την εμπειρία μας ως φωτογράφοι γάμου θέλουμε να σας προσφέρουμε τα ιδανικά tips.

Κάθε ζευγάρι που ξεκινάει την έρευνα για την γαμήλια ημέρα θα φτάσει στο να επιλέξει τον φωτογράφο γάμου . Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είναι ένας από τους βασικότερους συντελεστές αυτής της μέρας καθώς θα αποτυπώσει όλες τις στιγμές και θα τις διαφυλάξει για μια ζωή ζωντανές.

10 συμβουλές για το budget του φωτογράφου γάμου σας
Φωτογράφιση γάμου στην Θεσσαλονίκη
Φωτογράφιση γάμου στην Θεσσαλονίκη

Πως καθορίζουμε το budget για τον φωτογράφο γάμου;


Η φωτογράφιση γάμου είναι μια επένδυση που γίνεται μια φορά στη ζωή σας.

Μέσα από την εμπειρία τόσων χρόνων έχουμε αντιληφθεί πως πολλά ζευγάρια δεν γνωρίζουν που κυμαίνεται το κόστος για έναν φωτογράφο γάμου. Είναι απολύτως λογικό καθώς η σύγχρονη προσέγγιση και η καλλιτεχνική ματιά στην φωτογραφία γάμου έχει μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας. Τα προηγούμενα χρόνια ο φωτογράφος γάμου ήταν μια απλή παροχή που πήγαινε συνοδευτικά με τις υπόλοιπες παροχές. Αυτό έχει αλλάξει τις τελευταίες 2 δεκαετίες καθώς πλέον βλέπουμε να υπάρχει η έννοια του στυλ και της αισθητικής όπου με βάση αυτό διαφοροποιείται ένας επαγγελματίας φωτογράφος από κάποιον άλλο. Όπως είναι φυσικό αυτό αναδιαμόρφωσε τις τιμές της αγοράς.

Η επιλογή της συγκεκριμένης επένδυσης θα γίνει μια και μοναδική φορά. Δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο προϊόν/αναλώσιμο και για αυτό το λόγο δεν έχει ένα κόστος που μπορεί εύκολα να μπει στον συνολικό προϋπολογισμό του γάμου σας.

Για την ημέρα του γάμου υπάρχουν άπειρα πράγματα τα οποία πρόκειται να υπολογίσετε : η αίθουσα δεξίωσης, το νυφικό φόρεμα, το catering ο ανθοστολισμός κλπ. Όλα αυτά είναι εύκολα μετρήσιμα καθώς είναι απτά. Στην επιλογή φωτογράφου γάμου ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κρίνει και να οριοθετήσει το budget είναι το ίδιο το ζευγάρι. Και αυτό συμβαίνει διότι μόνο εσείς μπορείτε να εκτιμήσετε τις εικόνες και την αισθητική που θα έχει η προσωπική σας αυτή στιγμή. Με βάση αυτό λοιπόν ξεκινάμε για να δούμε το πόσα χρήματα χρειάζεται να επενδύσω για να έχω την αισθητική αυτού του επαγγελματία από την ημέρα του γάμου μου.

Το φθηνό δεν είναι πάντα Value for money

Φωτογραφία γάμου – πληθώρα επιλογών

Οι διακυμάνσεις στις τιμές

Στις μέρες μας θα δείτε με μια μικρή έρευνα ότι υπάρχει μια πληθώρα επιλογών από πολύ φθηνές έως πολύ ακριβές επιλογές. Αυτό συμβαίνει καθώς όπως αναλύσαμε παραπάνω, η φωτογραφία γάμου έγινε ένα επάγγελμα εύκολα προσβάσιμο σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους επαγγελματία και καθορίζουν ένα εύρος τιμής χωρίς πρότερη μελέτη. Για αυτό το λόγο τονίζουμε πως στην περίπτωση αυτή το φθηνό δεν αποτελεί μια value for money επιλογή. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι επαγγελματίες σε διάφορα εύρη τιμών. Σίγουρα όμως πρέπει να υπάρχει ένα σημείο εκκίνησης και αυτό θα ανακαλύψουμε πως μπορεί να οριστεί.

Φωτογράφιση γάμου στην Αμμουλιανή

01.

Αξιολόγηση του portfolio

Ένας από τους αρχικούς παράγοντες που καθορίζουν το budget ενός φωτογράφου είναι το portfolio του. Αυτό είναι που θα δει πρώτα ένα ζευγάρι καθώς αποτελεί τη βιτρίνα.

Βλέποντας εικόνες που έχουν ομοιόμορφη αισθητική, τεχνική δυσκολία και αποτυπώνουν όμορφα το συναίσθημα σημαίνει πως πρόκειται για έναν επαγγελματία που αγαπάει αυτό που κάνει και δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με 2-3 εικόνες υπερεπιτηδευμένες. Αυτό χρειάζεται πολλά χρόνια για να επιτευχθεί και σίγουρα δεν κατατάσσεται στις οικονομικές επιλογές.

02.

Γνώσεις – εμπειρίες

Η γνώση και οι εμπειρίες ενός επαγγελματία φωτογράφου φαίνονται μέσα από τις εικόνες και τους γάμους που έχει καλύψει. Όταν βλέπετε ένα άρτιο αποτέλεσμα, destination γάμους , πλούσιες εικόνες τότε σίγουρα μιλάμε για έναν επαγγελματία που κοστολογεί αντίστοιχα την προσπάθεια χρόνων. Για εμένα παίζει μεγάλο ρόλο και το ενημερωμένο blog με χρήσιμες συμβουλές και προσωπικές εμπειρίες.

10 συμβουλές για το budget του φωτογράφου γάμου σας
Φωτογράφιση γάμου στο Kiwi Garden

03.

Επιλογή των παροχών

Φτάνουμε σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που θα καθορίσει το τελικό κόστος. Πρόκειται για την επιλογή των παροχών που θα σας προσφέρει ο φωτογράφος σας για την ημέρα του γάμου σας. Όσο περισσότερες είναι οι παροχές , αντίστοιχο θα είναι και το κόστος.

Video Clip 1 1

04.

Φωτογράφιση & Βιντεοσκόπηση

Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες για την ημέρα του γάμου σας που αναλαμβάνουν οι αντίστοιχοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες.

Προτείνεται να έχετε και τις 2 παροχές για την ημέρα του γάμου σας καθώς το η κάθε μια αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο τις στιγμές σας. Στην 8th Art Photography προσφέρουμε τόσο υπηρεσίες φωτογράφισης όσο και βιντεοσκόπησης γάμου.

05.

Next Day φωτογράφιση

Η next day φωτογράφιση αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να εμπλουτίσουμε το αποτέλεσμα του γάμου. Χωρίς άγχος και χρονική πίεση σχεδιάζουμε το concept μας και το πραγματοποιούμε. Αυτό που θα πρέπει να υπολογίζετε στο budget σας είναι η αξία της after φωτογράφισης καθώς και τυχόν μεταφορικά έξοδα. Έχουμε πραγματοποιήσει next day φωτογραφίσεις σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο, η Κωνσταντινούπολη και πολλά ακόμη. Δεν υπάρχουν όρια στο που μπορεί να γίνει.

FAQ - Συχνές ερωτήσεις
8A106734 1

06.

Albums & εκτυπώσεις

Επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι της γαμήλιας ημέρας είναι η δημιουργία ψηφιακών άλμπουμ και εκτυπώσεων. Μέσα σε ένα άλμπουμ συνοψίζεται όλη η ιστορία του γάμου σας και αποτελεί ένα κειμήλιο που κρατάει ζωντανές όλες τις στιγμές.

Τα άλμπουμ αυξάνουν τον συνολικό προϋπολογιμό σας. Για αυτόν τον λόγο μπορείτε να επενδύσετε αρχικά στην βασική κάλυψη με ψηφιακά αρχεία και σε δεύτερο χρόνο να δημιουργήσετε τα άλμπουμ σας. Το σημαντικό είναι να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα που αποτελεί τη βάση.

Φωτογράφιση γάμου στον Βόλο

07.

Εναέρια κάλυψη με Drone

Μια πολύ ωραία και εντυπωσιακή παροχή που αποτυπώνει από ψηλά όσα συμβαίνουν. Είναι το λεγόμενο eagle’s view και οι εικόνες καθώς και τα πλάνα βίντεο απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο φωτογράφος σας θα πρέπει να σας συμβουλέψει εάν αξίζει η κάλυψη με drone καθώς θα αυξήσει το budget. Χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την σωστή απεικόνιση.

08.

2ος φωτογράφος & εικονολήπτης

Ένα συχνό ερώτημα είναι η κάλυψη του γάμου με 2 φωτογράφους και 2 εικονολήπτες. Προσθέτοντας 2 ακόμη επαγγελματίες σίγουρα αυξάνεται το συνολικό κόστος. Η συγκεκριμένη παροχή αξίζει μόνο σε περιπτώσεις όπου είναι ανέφικτη η κάλυψη από τον ίδιο φωτογράφο και εικονολήπτη σε όλο τον γάμο καθώς έτσι επιτυγχάνεται απόλυτα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

8A103327
Φωτογράφιση στο Λονδίνο

09.

Μεταφορικά έξοδα

Όταν μιλάμε για destination προορισμούς ή εκτός έδρας κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη στον προϋπολογισμό σας είναι τα μεταφορικά έξοδα. Οι επαγγελματίες θα εργαστούν εκτός της έδρας τους οπότε τα άξοδα αυξάνονται αναλόγως.

Φωτογράφιση γάμου στην Θεσσαλονίκη

10.

Κάντε στοχευμένη επένδυση

Εφόσον συνοψίσετε την οικονομική προσφορά του φωτογράφου γάμου σας μπορεί να δείτε ότι έχετε βγει εκτός του αρχικού σας προϋπολογισμού. Προτείνουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τη συγκεκριμένη επένδυση και να κάνετε το επιπλέον βήμα αν κρίνετε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αξίζει τα χρήματα που ζητάει. Βλέπουμε συχνά σε γάμους πολυτελείς παροχές με ελάχιστη διάρκεια. Σας προτείνουμε να δώσετε βάση στην φωτογραφία καθώς η συγκεκριμένη υπέρβαση είναι η μόνη που θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Χαιρόμαστε πάρα πολύ που επιλέξαμε τον Κώστα για το γάμο μας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

8A102853

ΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας στείλουμε τον τιμοκατάλογο των παροχών μας και να διαμορφώσουμε την ιδανική πρόταση.

Δεν θα δείτε έτοιμα πακέτα – παρά μόνο ξεκάθαρες παροχές και αναλυτικές χρεώσεις.

Έχουμε επιλέξει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και συνεργασίες στα ζευγάρια μας.

φωτογραφος γαμου θεσσαλονικη

φωτογραφοι γαμου θεσσαλονικη

10 συμβουλές για το budget του φωτογράφου γάμου σας