Destination φωτογράφος γάμου
|

Destination φωτογράφος γάμου

Destination φωτογράφος γάμου

Τα ταξίδια πάντα γοήτευαν τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια έμφυτη και διαχρονική ανάγκη εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πραγμάτων. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ρήση : Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα. Alain de Botton, Ελβετός συγγραφέας .

Destination φωτογράφος γάμου

Έτσι λοιπόν και για μένα κάθε ταξίδι κρύβει μια νέα περιπέτεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνδυάζεται με επαγγελματικούς σκοπούς και συγκεκριμένα με την φωτογράφηση γάμου. Έχω αναλύσει σε πολλά blog posts το πως αντιμετωπίζω προσωπικά κάθε γάμο και πόση σημασία δίνω στο επάγγελμα μου. Όταν όμως ένα ζευγάρι από κάποιον μακρινό προορισμό με επιλέγει για να καλύψω τον γάμο του τότε αυτό αποτελεί μια πραγματικά μεγάλη τιμή για μένα.

Προσωπικά τα ζευγάρια μου δεν αντιμετωπίζουν τον φωτογράφο γάμου σαν μια υποχρεωτική παροχή για την ημέρα τους. Νιώθουν πως πραγματικά η φωτογραφία γάμου αποτελεί μια επένδυση για αυτή την ημέρα καθώς θα κρατήσει ζωντανές όλες αυτές τις αναμνήσεις. Στόχος μου είναι πάντοτε το ζευγάρι καθώς και όλος ο περίγυρος να κατανοήσει πως πραγματικά το σεβαστό ποσό το οποίο δαπάνησε άξιζε πραγματικά. Ιδιαίτερα λοιπόν όταν πρόκειται για destination γάμους στα όμορφα μέρη της Ελλάδας η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η οργάνωση ενός destination γάμου

Όπως κάθε γάμος απαιτεί μια ιδιαίτερη οργάνωση έτσι και ο destination γάμος χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Όπως φαντάζει λογικό στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση ώστε να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη. Ως φωτογράφος γάμου θα πρέπει να έχω κάνει μια ιδιαίτερη μελέτη του μέρους που πρόκειται να φωτογραφίσω, των αποστάσεων και πολλών άλλων παραγόντων. Βέβαια ο καταλυτικός παράγοντας είναι η εμπειρία. Το να μπορείς να υπολογίζεις χρόνους – αποστάσεις – μέρη κλπ είναι κάτι που μόνο με την εμπειρία μπορεί να αποκτηθεί.

Υπάρχει μια σωστή επικοινωνία με το ζευγάρι ή με τους wedding planners ώστε να έχουμε ορίσει ένα timeline έγκαιρα για κάθε τι που θα συμβεί.

Αυτό στο οποίο δίνω ιδιαίτερο βάρος είναι πάνω από όλα η εμπειρία. Όταν μάλιστα πρόκειται για προορισμούς όπως ένα νησί, μια χώρα του εξωτερικού κλπ όπου θα χρειαστεί να μείνουμε κάποιες μέρες για τις ανάγκες της φωτογράφησης, με ενδιαφέρει να ζήσουμε όλοι κάτι αξέχαστο. Πέραν των φωτογραφιών πρέπει να υπάρχουν θετικά vibes ώστε και το ίδιο το ζευγάρι να νιώσει σαν να έβλεπε κάποιους φίλους από μακριά.

Destination φωτογράφος γάμου

Προορισμοί που έχω ταξιδέψει

Σαν φωτογράφος γάμου έχω καταγράψει αμέτρητα χιλιόμετρα με τη δουλειά μου. Έχω δουλέψει σχεδόν στα περισσότερα μέρη της Βόρειας Ελλάδας καθώς η έδρα μου βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Πέρα όμως από αυτά τα μέρη έχω πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις γάμων στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Άνδρο και στην Πάρο, στην Χίο, στην Σαντορίνη, στο Λονδίνο και σε πολλούς ακόμη προορισμούς.

Κάθε ταξίδι είναι και μια πολύ δυνατή ανάμνηση αλλά και ένας έντονος δεσμός με το μέρος και τους ανθρώπους.

Απαραίτητα skills

Ένας destination φωτογράφος γάμου θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από κάποια πολύ βασικά στοιχεία : μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, όρεξη για νέες προκλήσεις, να είναι problem solver και να έχει την ανάλογη εμπειρία. Μπορεί να ακούγεται απλό και να ενθουσιάζει η ιδέα – στην πράξη όμως πρόκειται για πολύ δύσκολα και απαιτητικά projects τα οποία δεν συγχωρούν το παραμικρό λάθος.

Δείτε αναλυτικά ολοκληρωμένο δείγμα :

Γάμος στην Πάρο

Γάμος στην Άνδρο

Φωτογράφιση γάμου στο Λονδίνο

Testimonials – Τι είπαν για εμάς

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί τον destination γάμο σας! Επικοινωνήστε

Destination φωτογράφος γάμου

φωτογραφος γαμου Αθήνα

φωτογραφος γαμου Παρος

φωτογραφος γαμου Ανδρος