Φωτογραφίες Βάπτισης Θεσσαλονικη
| |

Βίντεο βάπτισης

Βίντεο βάπτισης

Το βίντεο συνολικά αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι σε κάθε εκδήλωση. Είτε πρόκειται για φωτογράφηση γάμου, βάπτισης, οικογενειακή αλλά και κάθε είδους εκδήλωση εμπλουτίζεται με ένα ποιοτικό βίντεο. Το βίντεο είναι η αφήγηση της ιστορίας μέσα από ζωντανά πλάνα που περιγράφουν τις όμορφες στιγμές.

Βίντεο και φωτογραφία

Όσο σημαντική είναι η φωτογραφία άλλο τόσο σημαντικό θεωρώ το κομμάτι του βίντεο. Είναι κάτι που προσφέρεται συνολικά και θέλω να διατηρώ την ποιότητα του σε κορυφαία επίπεδα. Η φωτογραφία και το βίντεο αλληλοσυμπληρώνονται. Αποτελούν δύο αναπόσπαστα κομμάτια. Άλλωστε για να μπορείς να προσφέρεις ένα πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα είτε φωτογραφίας είτε βίντεο χρειάζεται να έχεις γνώσεις και από τα δύο. Μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις τι πραγματικά χρειάζεται τόσο το δικό σου κομμάτι όσο και το κομμάτι του συνεργάτη σου.

Το βίντεο βάπτισης

Στην βάπτιση εκτυλίσσονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Πρόκειται για ένα μυστήριο πολύ σύντομο σε διάρκεια το οποίο όμως περιλαμβάνει πάρα πολλά γεγονότα. Οφείλεις λοιπόν να γνωρίζεις άριστα την διαδικασία και φυσικά πρέπει να καταγράψεις δημιουργικά κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή. Μαζί με τους συνεργάτες μου εικονολήπτες έχουμε μια άριστη χημεία όπου γνωρίζει ο ένας τις ανάγκες του άλλου και μαζί δημιουργούμε αρμονικά ένα άριστο αποτέλεσμα. Με μεγάλη διακριτικότητα και άνεση βοηθάμε ο ένας τον άλλον γνωρίζοντας τις ανάγκες μας.

Το πρώτο μέρος της βάπτισης ξεκινάει όπως έχω αναφέρει τουλάχιστον 1 ώρα πριν αρχίσει το μυστήριο. Ο λόγος που βρισκόμαστε πιο νωρίς είναι διότι τόσο οι φωτογραφίες όσο και το βίντεο θέλουν τον χρόνο τους για να αποδοθούν με τρόπο δημιουργικό, χωρίς άγχος και πίεση. Ιδιαίτερα ο εικονολήπτης χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει μια αφηγηματική καταγραφή, με το μωράκι να παίζει, να γελάει και να αλληλεπιδρά με τους γονείς και άλλους συγγενείς. Αφού λοιπόν ολοκληρώσουμε την φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση πριν το μυστήριο συνεχίζεται το βίντεο βάπτισης στο κυρίως μέρος του μυστηρίου. Εκεί φτάνει το σημείο όπου ανάλογα την εκκλησία και τον χώρο γενικότερα αναζητούμε τις πιο δημιουργικές γωνίες λήψεις. Θέλουμε να κάνουμε κάθε εκκλησία μικρή ή μεγάλη να αποπνέει μια ατμόσφαιρα επιβλητική ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουμε το μυστήριο.

Όταν λοιπόν ολοκληρωθεί το μυστήριο και το μωράκι μας είναι ευδιάθετο μπορούμε να κάνουμε μερικά ακόμη πλάνα για το βίντεο βάπτισης τα οποία θα εμπλουτίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε drone εάν επιτρέπεται και ενδείκνυται η τοποθεσία.

Βίντεο βάπτισης και μοντάζ

Όπως ακριβώς ισχύει στην φωτογράφηση βάπτισης έτσι συμβαίνει και στο βίντεο. Μόλις ολοκληρώσουμε τις λήψεις μας περνάμε στο δεύτερο σκέλος που είναι το editing. Στην φωτογραφία, όλες οι εικόνες που έχουμε βγάλει περνούν από μια διαλογή ώστε να κρατήσουμε τις καλύτερες και στη συνέχεια να επεξεργαστούν. Στο βίντεο όλα αυτά τα πλάνα τα οποία από μόνα τους δεν διηγούνται καμία ιστορία, δένονται αρμονικά και ξεκινάει το storytelling. Το μοντάζ αποτελεί μια ιδιαίτερη απαιτητική διαδικασία διότι όπως ακριβώς δημιουργείται το άλμπουμ βάπτισης με στόχο την αφήγηση, έτσι και το βίντεο βάπτισης πρέπει να δεθεί με την αντίστοιχη μουσική. Τα πλάνα πρέπει να διαδέχονται το ένα το άλλο και να έχουν μια συνοχή. Είναι πολλές φορές που μπορεί να έχετε δει ένα βίντεο στο οποίο να μην δένουν τα πλάνα και να σας φαίνεται κάτι περίεργο. Αυτό είναι αποτέλεσμα ενός μέτριου μοντάζ που δεν έχει στόχο το storytelling.

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί και η επεξεργασία του βίντεο τότε σε συνδυασμό με τις μοναδικές φωτογραφίες βάπτισης θα έχετε στα χέρια σας ένα υλικό κορυφαίας ποιότητας που θα σας θυμίζει με τον καλύτερο τρόπο τις όμορφες αναμνήσεις.

Σας προτείνω να δώσετε μεγάλη βάση τόσο στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο της βάπτισης σας. Στο σύνολο τους πρέπει να δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τις όμορφες στιγμές που ζήσατε μαζί με την οικογένεια σας.

Επικοινωνήστε μαζί μου σήμερα για να καλύψουμε την δική σας ιστορία!

Φωτογραφος γαμου Θεσσαλονικη

Φωτογραφος βαπτισης Θεσσαλονικη

φωτογραφοι γαμου θεσσαλονικη