Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο - Καρατάσιου
|

Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο – Καρατάσιου

Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο – Καρατάσιου

Η βάπτιση του Σωτήρη έγινε σε μια από τις πλέον δημοφιλείς εκκλησίες στην Θεσσαλονίκη – στον Άγιο Δημήτριο εντός του στρατοπέδου Καρατάσιου. Την φετινή χρονιά αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλές βαπτίσεις καθώς πρόκειται για μια όμορφη τοποθεσία η οποία προσφέρει έναν όμορφο χώρο για φωτογραφίες βάπτισης αλλά και μεγάλη άνεση τόσο στον χώρο στάθμευσης όσο και στην φιλοξενία catering.

Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο - Καρατάσιου

Ο νούμερο 1 παράγοντας για το ιδανικό αποτέλεσμα

Όπως σε κάθε φωτογράφηση βάπτισης έτσι και εδώ ο νούμερο ένα παράγοντας που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες βάπτισης είναι η ώρα προσέλευσης των γονέων. Έχω εξηγήσει πως όσο πιο συνεπείς είμαστε στην ώρα που θα φτάσουμε τόσο μεγαλύτερη άνεση θα έχουμε να βγάλουμε όμορφες εικόνες και να απολαύσουμε το μυστήριο. Τόσο οι γονείς όσο και οι νονοί έφτασαν έγκαιρα ώστε να έχουμε ένα πολύ όμορφες φωτογραφίες βάπτισης.

Όταν οι γονείς δίνουν μεγάλη βάση στον φωτογράφο βάπτισης

Η επιλογή του φωτογράφου βάπτισης δεν είναι κάτι απλό. Αυτό που προσπαθώ να εξηγώ στα ζευγάρια μου είναι πως οι φωτογραφίες είναι αναμνήσεις και πως οι αναμνήσεις αποτελούν την σημαντικότερη επένδυση μιας εκδήλωσης. Στην συγκεκριμένη βάπτιση οι γονείς αφού είχαν κλείσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία επικοινώνησαν μαζί μου ώστε να καλύψω την εκδήλωση όμως ήμουν ήδη κλεισμένος σε άλλη εκδήλωση. Έτσι, κατόπιν συνεννόησης βρήκαμε μια κοινή ημερομηνία όπου μπορούσα να φωτογραφίσω εγώ την βάπτιση του παιδιού τους και αντίστοιχα άλλαξαν την ημερομηνία. Πόσο όμορφο συναίσθημα είναι όταν πελάτες εκτιμούν πραγματικά το έργο σου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεργαστείτε; Αυτές είναι οι στιγμές όπου το επάγγελμα μου προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο - Καρατάσιου

Η διαδικασία της βάπτισης

Η βάπτιση κύλησε ομαλά με βάση όλα όσα είχαμε πει από την αρχή. Δίπλα στον μικρό Σωτήρη ήταν η αδελφούλα του η οποία μας χάρισε εξαιρετικά κλικ γεμάτα ζωντάνια. Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζουν και όλοι οι συγγενείς και φίλοι που τιμούν τους γονείς εκείνη την ημέρα. Τα συναισθήματα από τους παππούδες, τους θείους αλλά και όλων των φίλων μαγνητίζονται και συνθέτουν ένα εξαιρετικό σκηνικό για τις φωτογραφίες βάπτισης. Άλλωστε αυτό που θα κάνει το τελικό αποτέλεσμα ξεχωριστό είναι μια ποικιλία εικόνων που δείχνουν μια σφαιρική καταγραφή.

Τόσο το πρώτο μέρος της κατήχησης όσο και το βάπτισμα ήταν μια όμορφη διαδικασία όπου πολύ διακριτικά καταγράψαμε όλες τις στιγμές των πρωταγωνιστών. Μετά το τέλος του μυστηρίου είχαμε τη δυνατότητα να φωτογραφηθούμε με φίλους και συγγενείς ενώ ο μικρός Σωτήρης ξεκουραζόταν. Με στυλ λοιπόν που θυμίζει ρεπορτάζ θέλω να δείξω όλες τις στιγμές χαράς που διαδραματίζονται μετά την βάπτιση. Παιδάκια τα οποία τρέχουν, φίλοι οι οποίοι βρίσκονται μετά από καιρό και σφιχτές αγκαλιές! Αυτά είναι λίγα μόνο από τα στιγμιότυπα τα οποία επιβεβαιώνουν πως η βάπτιση δεν είναι ένα απλό event αλλά μια ευκαιρία να βρεθούν αγαπημένα πρόσωπα μαζί.

Φωτογράφηση βάπτισης – Άγιος Δημήτριος – Καρατάσου – Η next day φωτογράφηση

Όπως σε κάθε βάπτιση μου έτσι και εδώ κάναμε την next day φωτογράφηση μας. Επιλέξαμε να κάνουμε την φωτογράφηση στον χώρο όπου έγινε και η βάπτιση έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στο τελικό αποτέλεσμα. Η next day φωτογράφηση γίνεται πάντα κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς ώστε το μωράκι μας να είναι ευδιάθετο και να μας χαρίσει τις πιο όμορφες εικόνες. Έτσι λοιπόν σε αντίστοιχο στυλ με την ημέρα της βάπτισης ετοιμάστηκε η οικογένεια και φωτογραφηθήκαμε χωρίς άγχος και πίεση. Ο μικρός Σωτήρης φορούσε τα βαπτιστικά του ρουχαλάκια τα οποία την ημέρα της βάπτισης είναι δύσκολο να αναδειχθούν. Μετά το τέλος του μυστηρίου το μωράκι μας έχει ταλαιπωρηθεί και μας λείπουν όμορφες εικόνες με τα βαπτιστικά ρούχα. Με την next day φωτογράφηση λοιπόν συνδυάζουμε την συνέχεια της βάπτισης με μια οικογενειακή φωτογράφηση.

Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο - Καρατάσιου

Φωτογράφηση βάπτισης – Άγιος Δημήτριος – Καρατάσιου – φωτογράφος γάμου Θεσσαλονίκη – φωτογράφος βάπτισης Θεσσαλονίκη – Βάπτιση στον Άγιο Δημήτριο – Καρατάσιου