φωτογραφοι γαμου θεσσαλονικη
| |

Ο φωτογραφος γαμου – η 1η γνωριμία

Ο φωτογραφος γαμου – η 1η γνωριμία

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της φωτογράφησης γάμου είναι η πρώτη γνωριμία του ζευγαριού με τον φωτογράφο τους. Για εμένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να μπορέσει το ζευγάρι να γνωρίσει τον επαγγελματία με τον οποίο θα συνεργαστεί και θα επιλέξει να καταγράψει τις αναμνήσεις τους.

Γνωριμία διά ζώσης & Online meeting

Στην εποχή μας γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο το online meeting. Τα online meetings έγιναν απαραίτητα και μόνο όσοι επαγγελματίες ακολούθησαν τον παλμό της εποχής μπόρεσαν να παραμείνουν σε επαφή με τα ζευγάρια τους. Σίγουρα αποτελούν έναν τρόπο γνωριμίας και παρουσίασης και υπερέχουν έναντι της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Αυτό το οποίο όμως προσφέρει η διά ζώσης γνωριμία είναι κάτι που δύσκολα θα το πετύχουμε με ένα διαδικτυακό ραντεβού. Ο λόγος για τον οποίο επιδιώκω να κάνω ραντεβού στο studio μου είναι γιατί θέλω να γνωρίσω από κοντά τους ανθρώπους που θα φωτογραφίσω, να γελάσω μαζί τους, να μοιραστώ τις ιδέες μου που θα προκύψουν μέσα από την κουβέντα μας και εν γένει μου αρέσει η ανθρώπινη επαφή. Αυτή την επαφή που χάσαμε – προσωρινά – λόγω του κορονοϊού. Ακόμη και μια ζεστή χειραψία λέει πολλά για τους ανθρώπους που θα βρεθούν στον χώρο μου.

Φωτογραφιση γαμου στην Αφυτο

Η διαδικασία του ραντεβού

Το ραντεβού εγώ προσωπικά το αντιμετωπίζω με έναν τρόπο ξεχωριστό. Δεν πρόκειται για μια τυπική γνωριμία αλλά για μια φιλική συζήτηση όπου το ζευγάρι θα μου εκφράσει όλες του τις ανησυχίες, τις ιδέες αλλά και τις εκπλήξεις που πιθανόν έχει σκεφτεί. Θέλω δηλαδή να νιώθει τόσο άνετα όπως θα ήταν ένας καφές με έναν φίλο. Σε όλη τη διάρκεια αυτό που θέλω είναι να αναγνωρίσω τους ανθρώπους που πρόκειται να παντρευτούν, να δω τι χαρακτήρες είναι και αντίστοιχα να τους προτείνω πράγματα και ιδέες που θα τους ταιριάζουν.

Η φιλοσοφία της 8th Art Photography είναι η custom εμπειρία πελάτη και η έμφαση στην ποιότητα. Δε μπορείς να πετύχεις κάτι μοναδικό εάν δεν αντιμετωπίζεις αντίστοιχα τον πελάτη σου. Θέλω λοιπόν να αφιερώσω όσο χρόνο χρειάζεται για να γνωρίσω τους πελάτες μου και να τους κάνω να αισθανθούν ξεχωριστοί. Τότε μόνο θα μπορέσω να τους ενθουσιάσω με το τελικό αποτέλεσμα.

Ενθουσιασμένοι πελάτες

Αυτός είναι ο στόχος κάθε συνεργασίας μου. Επιδιώκω πάντα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να φωτογραφηθούν και να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία και όχι απλά να μείνουν στην “καταγραφή”. Δεν είναι λίγες οι φορές που μου λένε άνθρωποι που έχουμε συνεργαστεί πόσο άνετα ένιωσαν καθόλη την φωτογράφηση. Ιδιαίτερα όταν με τους ανθρώπους αυτούς θα συνεχίσουμε την μεταξύ μας σχέση με ένα ωραίο δείπνο σε ένα εστιατόριο ή με ένα ποτό σε ένα μπαρ. Γιατί εκεί κρύβεται η ουσία κάθε συνεργασίας – στην δημιουργία νέων φίλων.

Ο φωτογραφος γαμου – Εμπιστοσύνη και επιλογή

Η βάση της κάθε συνεργασίας πρέπει να στηρίζεται στην εμπιστοσύνη. Ο φωτογραφος γαμου είναι ένας επαγγελματίας ο οποίος επιλέγεται από το ζευγάρι για να καλύψει τις πιο προσωπικές στιγμές τους. Στιγμές τις οποίες μπορεί να μην μοιραστούν με συγγενικά πρόσωπα.

Πως ο φωτογραφος γαμου μπορει να λειτουργήσει καταλυτικά

Σε αυτό το σημείο θέλω να φέρω ένα παράδειγμα για να εξηγήσω τι σημαίνει εμπιστοσύνη : Βρίσκομαι στην προετοιμασία μια νύφης η οποία λόγω καθυστέρησης της κομμώτριας έχει αρχίσει να αγχώνεται πολύ. Περνάει η ώρα και οι υπόλοιποι συγγενείς αρχίζουν να την πιέζουν πως καθυστερεί κλπ κλπ. Εγώ προσωπικά δεν είχα πάρει θέση και προσπαθούσα διακριτικά να διαχειριστώ την κατάσταση. Γνωρίζω καλά πως ο χειρότερος εχθρός μου είναι το να χαλάσει η ψυχολογία του ζευγαριού. Βλέποντας λοιπόν την ώρα να περνάει, τους γονείς να πιέζουν την νύφη και εμένα να μου ροκανίζεται ο ωφέλιμος χρόνος φωτογράφησης λαμβάνω μια καθοριστική απόφαση.

Διώχνω όλους τους συγγενείς και τις φίλες από το δωμάτιο και μένουμε μόνοι μας με την νύφη η οποία ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα από την πίεση. Της εξηγώ πως μέσα σε 5 λεπτά θα αναθέσω στον κάθε έναν αρμοδιότητες ώστε να κερδίσω πίσω την πεσμένη ψυχολογία της και τον χαμένο χρόνο. Θα έπρεπε να έχω όμως πρώτα την σύμφωνη γνώμη της. Μου λέει χαρακτηριστικά “Σε παρακαλώ κάνε ό,τι χρειάζεται”. Ήταν αρκετό για εμένα. Εντός 5 λεπτών οι γονείς χόρευαν στο σαλόνι, η κομμώτρια ολοκλήρωσε το χτένισμα και ξεκίνησε η φωτογράφηση. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μια πανευτυχής νύφη η οποία σε άλλη περίπτωση θα έχανε τον γάμο της και θα έκλαιγε την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της.

Όταν τελείωσε το μυστήριο με αγκάλιασε και μου είπε : “Είμαι τόσο χαρούμενη που σε εμπιστεύτηκα, σε ευχαριστώ για όλα”. Ο γαμπρός μου έδωσε το χέρι και μου είπε : “Σε ευχαριστώ για όσα έκανες”

Μερη για φωτογραφηση Θεσσαλονικη

Το παράδειγμα αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα για να εξηγήσω πως εν τέλει η επιλογή του φωτογράφου γάμου δεν είναι απλά για κάποιον που θα έρθει να βγάλει μερικά κλικ την ημέρα του γάμου. Πρόκειται για έναν problem solver επαγγελματία που θα μπορέσει να διαχειριστεί παρόμοιες καταστάσεις. Εκεί φαίνεται η πραγματική διαφορά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι αξιολογήσεις πραγματικών πελατών στην Google. Δείτε εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μου και θα είναι μεγάλη μου χαρά να σας γνωρίσω!