φωτογραφηση βιογραφικου
|

Φωτογραφηση βιογραφικου

Φωτογραφηση βιογραφικου

Ένα απαραίτητο εργαλείο στην αγορά εργασίας

Η φωτογράφηση βιογραφικού αποτελεί ένα είδος που ειδικά στις μέρες μας είναι απαραίτητο. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που αναζητούν συνεργάτες ή υπαλλήλους αναρτούν την αγγελία στο διαδίκτυο όπου οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους.

Πλατφόρμες όπως το linkedin ή το Facebook έχουν γίνει πλήρως διαδεδομένες καθώς μπορούν εύκολα τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι υπηψήφιοι να έρθουν σε επαφή, έχοντας ένα πλήθος στοιχείων στη διάθεση τους. Τα τμήματα HR (human resources) των εταιριών αναρτούν σχεδόν αποκλειστικά τις αγγελίες εργασίας στο Linked in καθώς αποτελεί το καλύτερο μέσο εύρεσης εργασίας. Υπάρχουν διαθέσιμα όλες οι ικανότητες (skills) των υποψηφίων αλλά και η εταιρία αντίστοιχα κοινοποιεί όλες τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρεί ο υποψήφιος.

φωτογραφηση βιογραφικου

Φωτογραφία στο βιογραφικό

Ένα καλό βιογραφικό αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για οποιονδήποτε αναζητά μια θέση εργασίας. Σίγουρα όμως αυτό που θα ξεχωρίσει ένα καλό βιογραφικό από ένα αξιομνημόνευτο βιογραφικό είναι η εικόνα. Μια επαγγελματική φωτογραφία σε συνδυασμό με τα απαραίτητα (τουλάχιστον) προσόντα που ζητά μια εταιρία θα είναι αυτή που μπορεί να κάνει την διαφορά. Μελέτες έχουν δείξει πως ένας hr manager θα σταθεί περισσότερο σε ένα βιογραφικό που περιλαμβάνει φωτογραφία έναντι ενός που δεν διαθέτει. Όταν μάλιστα η εικόνα εμπνέει επαγγελματισμό τότε ήδη υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Tips για την τέλεια φωτογραφία βιογραφικού

Σε κάθε φωτογράφηση βιογραφικού αυτό το οποίο χρειάζεται να συζητήσουμε με τον πελάτη είναι το που απευθύνεται. Όπως ένας υποψήφιος δεν θα έστελνε το ίδιο βιογραφικό σε μια θέση που ζητούνται copywriters και σε μια θέση που ζητούνται manager πωλήσεων, το ίδιο ισχύει και στην εικόνα. Συνοπτικά λοιπόν αναφέρεται η διαδικασία :

  • Συζήτηση σχετικά με τον κλάδο που θέλει να απευθυνθεί ο πελάτης
  • Brainstorming για την αναζήτηση πρωτότυπων ιδεών
  • Σχεδιασμός του κατάλληλου concept φωτογράφησης
  • Ολοκλήρωση της επαγγελματικής φωτογράφισης

Πολύ συνοπτικά αυτά είναι τα βήματα που ακολουθούνται σε μια επαγγελματική φωτογράφιση. Όλα ξεκινούν από την σωστή συνεννόηση και καταλήγουν με την παραγωγή πρωτότυπων εικόνων που θα δώσουν προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Φωτογραφηση βιογραφικου – τι να προσέξω

Ύφος φωτογράφησης

Αφού έχουμε καθορίσει το βασικό concept της φωτογράφισης θα πρέπει να προσέξουμε κάποια βασικά πράγματα. Αρχικά πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στο ύφος. Πρόκειται για μια ανώτερη θέση που απαιτεί σοβαρό ύφος και να εμπνέει κύρος; Πρόκειται για μια θέση υπεύθυνης πωλήσεων σε κατάστημα καλλυντικών που απαιτεί χαμόγελο και χαρούμενη διάθεση; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα λύσουμε μαζί και θα σχεδιάσουμε αντίστοιχα την φωτογράφηση μας.

φωτογραφηση βιογραφικου

Ρουχισμός

Επίσης μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στον ρουχισμό. Τα ρούχα τα οποία θα επιλέξουμε να φορέσουμε θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.

Τοποθεσία : studio ή lifestyle

Τέλος, πολύ μεγάλο ρόλο διαδραματίζει και η τοποθεσία που θα γίνει η φωτογράφηση. Οι περισσότεροι στο μυαλό τους όταν ακούν την επαγγελματική φωτογράφηση για βιογραφικό έχουν στο νου τους μια φωτογραφία σε στούντιο. Αυτό δεν είναι απαραίτητο. Πλέον αρχίζει να αποκτά μεγάλο έδαφος και η lifestyle επαγγελματική φωτογράφηση που γίνεται κυρίως σε εξωτερικό χώρο.

Όλα τα παραπάνω φυσικά όπως ειπώθηκε αποφασίζονται βάσει του αντίστοιχου concept.

Επαγγελματική φωτογράφηση : Επενδύστε στην εικόνα σας

Μια επαγγελματική φωτογράφιση μπορεί να είναι αυτή που θα σας δώσει την θέση στην οποία στοχεύετε. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελούν τα προσόντα σας, όμως αν δεν παρουσιαστούν με όμορφο τρόπο τότε μπορεί να χαθεί η ευκαιρία που κυνηγάτε. Μια άρτια φωτογράφηση θα αναδείξει τον εαυτό σας και θα σας προσδώσει κύρος και αυτοπεποίθηση.

Απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εργαζομένων και επαγγελματιών.

Μπορείτε να δείτε εδώ περισσότερα σχετικά με την Προσωπική επαγγελματική φωτογράφιση

Κάντε κλικ εδώ

φωτογραφηση βιογραφικου