Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα
|

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Μια βάπτιση γεμάτη από φύση, πράσινο και όμορφα χαμόγελα. Η βάπτιση του μικρού Κωνσταντίνου συνδύασε αγαπημένες περιοχές της Μακεδονίας. Το μυστήριο έγινε στο χωριό της Ημαθίας, Στενήμαχος. Ο Στενήμαχος είναι ένα παραδοσιακό χωριό με μια επιβλητική εκκλησία στο κέντρο του. Είναι μέσα στο πράσινο και έχει άρωμα άγριου τοπίου. Σίγουρα αυτά τα στοιχεία μας δίνουν πολλές αφορμές για να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες.

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Βάπτιση στον Στενήμαχο, Ημαθίας

Όπως έχω τονίσει σε κάθε μου blog post πολύ σημαντικό για την διαδικασία της βάπτισης είναι η ώρα προσέλευσης. Τουλάχιστον μία ώρα πριν την βάπτιση θα πρέπει οι γονείς και οι νονοί να βρίσκονται στον χώρο της εκκλησίας. Ο λόγος είναι πως έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφίσουμε το μωράκι όσο είναι ευδιάθετο και μας χαρίζει μοναδικά κλικ.

Στολισμός με racing θέμα

Ο στολισμός στην συγκεκριμένη βάπτιση ήταν μοναδικός! Πως να μην είναι άλλωστε όταν όλα τα επιμελήθηκε η μανούλα @roulita_cg και τα έφτιαξε με αγάπη! Όπως θα δείτε όλα είναι custom made με θέμα την μεγάλη αγάπη του μπαμπά : την ταχύτητα! Με πολύ μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια δημιουργήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό έξω από την εκκλησία. Ο στολισμός αποτέλεσε ένα εξαιρετικό θέμα φωτογράφισης καθώς επίσης και όλες οι χειροποίητες δημιουργίες (μπισκότα, ζαχαρωτά κλπ). Δείτε εδώ τις χειροποίητες δημιουργίες της Ρούλας : Sugarlace handmade

Το μυστήριο της βάπτισης

Έχοντας ολοκληρώσει την φωτογράφηση της βάπτισης πριν το μυστήριο έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε! Ο μικρός Κωνσταντίνος αφού φωτογραφήθηκε με συγγενείς και φίλους, ετοιμάστηκε για να πάρει το όνομα του. Στην διάρκεια του μυστηρίου της βάπτισης με ενδιαφέρει να κάνω μια αληθινή καταγραφή που θυμίζει φωτορεπορτάζ. Θέλω με μεγάλη διακριτικότητα και σεβασμό στο μυστήριο να απαθανατίσω κάθε στιγμή της βάπτισης. Έχει τύχει σε όλους μας να δούμε φωτογράφους που παρεμβαίνουν κατά τη διάρκεια του μυστηρίου με μοναδικό αποτέλεσμα να σκοτώσουν το feeling των πρωταγωνιστών. Στόχος μου είναι να δω τις αντιδράσεις και να αποδώσω μια ιστορία που θα θυμίζει με τον πιο όμορφο τρόπο το πόσο ωραία βίωσαν την βάπτιση του παιδιού τους οι γονείς.

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Μια από τις αγαπημένες μου εικόνες

Θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για μια από τις αγαπημένες μου εικόνες. Η συγκεκριμένη φωτογραφία συνοψίζει με τον πιο αυθόρμητο τρόπο την σχέση γονέα και παιδιού. Ο μητρικός θηλασμός είναι ίσως μια από τις πιο ιερές στιγμές στις ανθρώπινες σχέσεις. Μετά το τέλος του μυστηρίου και ενώ ο μικρός Κωνσταντίνος είχε κουραστεί αρκετά, ήθελε να φάει. Έτσι, μέσα στον ιερό χώρο της Εκκλησίας είδα μια πανέμορφη στιγμή που έπρεπε να αποτυπωθεί. Πόσο όμορφα και τρυφερά συναισθήματα προκαλεί η συγκεκριμένη φωτογραφία;

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Φωτογράφηση after στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας

Στις περισσότερες βαπτίσεις υπάρχει ένα σημείο το οποίο μας λείπει. Αυτό είναι η φωτογράφηση μετά το τέλος του μυστηρίου. Τα περισσότερα μωράκια έχουν κουραστεί, μπορεί να κλαίνε, να κοιμούνται και γενικά είναι σε μια κατάσταση που δεν ενδείκνυται για φωτογραφίες βάπτισης. Έτσι λοιπόν επειδή δεν θέλω να μας λείψει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα, μπορούμε να κάνουμε μια φωτογράφηση after με τα βαπτιστικά ρουχαλάκια. Η συγκεκριμένη φωτογράφηση μπορεί να αφορά κυρίως το μωράκι όμως θέλω να την μετατρέψω σε μια οικογενειακή φωτογράφηση όπου και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν ξανά με το μωράκι τους. Η συγκεκριμένη φωτογράφηση βάπτισης έχει στόχο τις πιο δημιουργικές εικόνες, χωρίς κανένα άγχος και πίεση χρόνου σχετικά με την ημέρα της βάπτισης.

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Ο μικρός Κωνσταντίνος φωτογραφήθηκε σε μια πολύ δημοφιλή τοποθεσία, στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Ένα μέρος που φημίζεται για το πράσινο και το υγρό στοιχείο του. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση με άπειρα μέρη για φωτογράφηση. Ξεκινήσαμε λοιπόν να κάνουμε μια περιήγηση στο καταπράσινο τοπίο. Όπως θα δείτε τόσο ο μικρός όσο και οι γονείς, ήταν πολύ πιο χαλαροί και έζησαν μια ευχάριστη εμπειρία. Το φωτογραφικό αποτέλεσμα απογειώθηκε και έδεσε πανέμορφα με την ημέρα της βάπτισης.

Φωτογράφηση βάπτισης Άγιος Νικόλαος Νάουσα

Επικοινωνήστε και εσείς για την βάπτιση του παιδιού σας.