Φωτογράφηση πορτραίτου - linkedin
|

Φωτογράφηση πορτραίτου – linkedin

Φωτογράφηση πορτραίτου – linkedin

Μια επαγγελματική φωτογράφιση πορτραίτου είναι σίγουρο πως θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Ας δούμε μαζί την διαδικασία. Όπως έχω ήδη αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο η σημασία της φωτογράφησης πορτραίτου όταν πρόκειται για εργασία είναι πλέον απαραίτητη.

Σε προηγούμενα χρόνια τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δεν έδιναν την απαραίτητη σημασία στις επαγγελματικές φωτογραφίες ενός βιογραφικού. Σήμερα όμως που η ψηφιακή μετάβαση έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Μάλιστα η επαγγελματική φωτογράφηση πορτραίτου αποτελεί ένα δυνατό bonus σε κάθε υποψήφια θέση εργασίας.

Φωτογράφηση πορτραίτου - linkedin

Στήνοντας το concept φωτογράφησης

Κάθε φορά που οργανώνουμε μια επαγγελματική φωτογράφηση πορτραίτου – linkedin, πρώτος στόχος είναι το concept. Συζητάμε μαζί με τον πελάτη το αντικείμενο που θέλει να στοχεύσει. Για παράδειγμα δεν θα είναι ίδια μια φωτογράφιση ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού με αυτήν ενός καλλιτέχνη – μουσικού παραγωγού. Η όλη προσέγγιση θα είναι διαφορετική.

Φωτογράφιση μηχανολόγου – μηχανικού

Στην παρούσα φωτογράφιση έχουμε έναν μηχανολόγο – μηχανικό που ήθελε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του στο linkedin με επαγγελματικές φωτογραφίες. Επιλέξαμε έναν συνδυασμό casual/formal ντυσίματος έτσι ώστε να υπάρχουν πολλαπλές επιλογές. Άλλωστε η φωτογράφηση πορτραίτου – linkedin εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Το τελικό υλικό έχει πολλές εφαρμογές. Αυτό είναι που θέλω να προσφέρω στους πελάτες μου, την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες τους σε παραπάνω από ένα σημεία.

Φωτογράφηση πορτραίτου - linkedin

Η φωτογράφηση πρέπει να ταιριάζει στο στυλ σας

Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουμε. Μπορεί να στοχεύουμε σε μια συγκεκριμένη θέση μιας εταιρίας όμως μέσα από το φωτογραφικό υλικό πρέπει να αναδεικνύουμε το προσωπικό μας στυλ. Κάθε χαρακτήρας διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από έναν άλλο. Δεν είναι λοιπόν δεδομένο πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν ένα συγκεκριμένο στυλ φωτογραφιών. Η επαγγελματική φωτογράφηση μπορεί και πρέπει να έχει τα δικά σας στοιχεία. Αυτό θα εκτιμηθεί και από την επιχείρηση που στοχεύετε. Να αναδείξετε την προσωπικότητα σας και να ξεφύγετε από κλισέ.