φωτογραφιση κοσμηματων
|

Φωτογράφηση κοσμημάτων

Φωτογράφηση κοσμημάτων

Ένα ιδιαίτερο είδος

Η φωτογράφηση κοσμημάτων είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος φωτογράφησης το οποίο κρύβει πολλά μυστικά και ιδιαιτερότητες.

Το κόσμημα είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ δημοφιλές προϊόν που έχει αντίστοιχα το γυναικείο και το ανδρικό κοινό του. Σαφώς η πλειοψηφία των κοσμημάτων απευθύνονται στο γυναικείο φύλο. Ένα κόσμημα – ανεξάρτητα της αξίας του – αποτελεί ένα αξεσουάρ το οποίο τονίζει τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας που το φοράει. Σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια, δαχτυλίδια και τόσα ακόμη κοσμήματα είναι μόνο μερικά από την πολύ μεγάλη γκάμα που προσφέρεται.

φωτογραφηση κοσμηματων

Κάθε κόσμημα ένας μικρός θησαυρός

Τα κοσμήματα σε κάθε περίπτωση αποτελούν μια επένδυση, η οποία πολύ συχνά μάλιστα συνδέεται και με διάφορα συναισθήματα. Κάθε επιχείρηση που εμπορεύεται κοσμήματα στοχεύει στην ανάδειξη όλων των χαρακτηριστικών των κοσμημάτων που διαθέτουν. Επειδή ακριβώς ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να έχει πλήρη εικόνα του προϊόντος, μόνο μια σωστή φωτογραφία και βίντεο μπορούν να του δώσουν αυτό το οποίο αναζητεί.

Τα μυστικά της φωτογράφησης κοσμημάτων

Σαν προϊόν το κόσμημα έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο κομμάτι της φωτογράφησης. Συνδυάζονται πολλές επιφάνειες οι οποίες διαθέτουν διαφορετικές υφές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόσμημα να συμπεριφέρεται με ιδιαίτερο τρόπο στην τελική λήψη. Άλλες επιφάνειες μπορεί να απορροφούν φως (ματ) ενώ άλλες να το αντανακλούν (γυαλιστερές). Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα είναι η σωστή εξισορρόπηση του φωτός σε όλες τις επιφάνειες. Το φως πρέπει να αναδεικνύει σωστά κάθε επιφάνεια του κοσμήματος.

Επίσης πολύ μεγάλη σημασία στην φωτογράφηση κοσμημάτων έχει το κατάλληλο στήσιμο. Μερικά χιλιοστά αρκούν για να χαθούν οι λεπτομέρειες του κοσμήματος. Πάντα δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στο σωστό στήσιμο με πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια. Στο κομμάτι αυτό μας βοηθούν μικροεργαλεία και λαβίδες τα οποία θα μπορέσουν να κάνουν τις μικρές τροποποιήσεις που χρειάζονται.

φωτογραφηση κοσμηματων

Κουτί για φωτογράφηση κοσμημάτων

Μία δημοφιλής λύση για την φωτογράφηση κοσμημάτων είναι το κουτί φωτογράφησης. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία των κουτιών φωτογράφησης κοσμημάτων είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, η ποιότητα φωτός που εκπέμπεται από το κουτί είναι πολύ χαμηλή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αδικείται το κόσμημα μας και οι φωτογραφίες να είναι χαμηλής ποιότητας.

Στην 8th Art Photography έχουμε κατασκευάσει ειδικό κουτί φωτογράφισης, πλήρως custom με εξειδικευμένα υλικά για να επιτυγχάνεται η απόλυτη ποιότητα και ποσότητα φωτός.

Φωτογράφηση κοσμημάτων – Να το κάνω μόνος μου;

Οι ανάγκες για αυξημένη προβολή της επιχείρησης μας – ειδικά με την εμφάνιση του COVID είναι πολύ αυξημένες. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται προς το ηλεκτρονικό εμπόριο με την δημιουργία e-shops. Ειδικά όταν το e-shop είναι ο μόνος τρόπος να προωθήσεις τα προϊόντα σου τότε η ψηφιακή μετάβαση είναι απαραίτητη. Συνολικά, η φωτογράφηση προϊόντων αυξήθηκε ραγδαία διότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλήφθηκαν πως τα προϊόντα τους πρέπει άμεσα να αναδειχθούν.

Η DIY φωτογράφηση – το να βγάλει δηλαδή κάποιος μόνος του φωτογραφίες των προϊόντων είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να κάνει. Όταν όμως αυτές οι φωτογραφίες θέλουμε να αναδείξουν και να πουλήσουν τα κοσμήματα ή τα προϊόντα μας τότε πρέπει να αποπνέουν επαγγελματισμό και κύρος. Για αυτό τον λόγο σας προτείνω να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες φωτογράφους οι οποίοι θα αναλάβουν την φωτογράφηση των κοσμημάτων σας.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια εξαιρετική βιτρίνα η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό 24/7 και θα οδηγεί σε πωλήσεις.

φωτογραφηση κοσμηματων

Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά

Βασικό μου μέλημα είναι η έμφαση στην λεπτομέρεια. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε κοσμήματα τότε κάθε μικρή λεπτομέρεια φαίνεται. Αυτό λοιπόν που θα κάνει ένα κόσμημα ξεχωριστό είναι το να δείξουμε κάθε λεπτομέρεια με τρόπο που θέλει η επιχείρηση. Στην φωτογράφηση κοσμημάτων η λήψη αποτελεί το 50%. Το υπόλοιπο 50% είναι η επεξεργασία η οποία περιλαμβάνει τις χρωματικές διορθώσεις , το retouch και το shining των κοσμημάτων. Έτσι επιτυγχάνεται το τέλειο αποτέλεσμα.

Πως μπορούμε να συνεργαστούμε;

Σε κάθε μου συνεργασία θέλω να υπάρχει αρχικά διαρκής επικοινωνία με την επιχείρηση. Αρχικά ορίζουμε το concept της φωτογράφησης. Όταν αναφέρομαι σε concept εννοώ εάν χρειαζόμαστε φωτογραφίες lifestyle ή φωτογραφίες καταλόγου. Οι φωτογραφίες καταλόγου είναι συνήθως αυτές που χρησιμοποιούμε για το e-shop καθώς και αυτές που απαιτεί μια φωτογράφηση κοσμημάτων για το skroutz.gr . Είναι η φωτογράφηση που γίνεται σε λευκό φόντο και αναδεικνύει ξεκάθαρα το προϊόν.

Επειδή το τελικό αποτέλεσμα θέλω να δικαιώνει την δουλειά μου, μπορούμε να κάνουμε μια δοκιμαστική φωτογράφηση με δείγματα έτσι ώστε να είναι εγγυημένα στις απαιτήσεις του πελάτη. Ο χρόνος παράδοσης είναι άμεσος διότι γνωρίζω πολύ καλά πως σαν επιχείρηση, πρέπει το εμπόρευμα να είναι διαθέσιμο το συντομότερο.

φωτογραφηση κοσμηματων

Επικοινωνήστε σήμερα για την δική σας φωτογράφηση κοσμημάτων!

Με την φωτογράφηση δημιουργούμε μια εξαιρετική βιτρίνα για το e-shop σας που προσελκύει πελάτες συνεχώς.

Με πολύ μεγάλη έμφαση στην λεπτομέρεια, παραδίδεται ένα αποτέλεσμα όπου το κόσμημα αναδεικνύεται όπως ακριβώς είναι.

Το κόστος καθορίζεται από παράγοντες όπως η ποσότητα και το είδος. Επικοινωνήστε μαζί μας για άμεση εκτίμηση.

Η παράδοση γίνεται άμεσα με βασικό γνώμονα την ποιότητα.