Φωτογραφιση γαμου στην Αφυτο
|

Φωτογραφιση γαμου στην Αφυτο

Φωτογραφιση γαμου στην Αφυτο

Η Χαλκιδική μας προσφέρει απίθανα σημεία για φωτογραφίες γάμου. Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία είναι η Άφυτος / Άθυτος στο πρώτο πόδι. Η μοναδικότητα της Αφύτου βρίσκεται στο ότι καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τα πέτρινα σοκάκια και κτήρια με το γαλάζιο της θάλασσας. Καταφέρνει να ενώνει τον παραδοσιακό χαρακτήρα με τον σύγχρονο παλμό της Χαλκιδικής. Πολλά ζευγάρια Ελλήνων και ξένων επιλέγουν κάθε χρόνο την Άθυτο για να κάνουν τον γάμο τους ή την next day φωτογράφιση τους.

Φωτογραφιση γαμου στην Αφυτο

Προετοιμασία στην Άνω Πόλη – Θεσσαλονίκη

Η προετοιμασία και οι πρώτες φωτογραφίες ξεκίνησαν στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη από όπου και ξεκινήσαμε τον προορισμό μας.

Αφυτος : ένα φωτογραφικό διαμάντι

Όπως θα δείτε από τις εικόνες μου αρέσει να εκμεταλλεύομαι κάθε σημείο του χωριού. Ξεκινώντας από τα πέτρινα σοκάκια και την κεντρική πλατεία που βρίσκεται η εκκλησία. Συνεχίζουμε σε διάφορα μέρη που έχουν έντονο χαρακτήρα και φωτογραφικό ενδιαφέρον. Μία μικρή στάση για καφέ ώστε να πάρουμε δυνάμεις! Άλλωστε έχω τονίσει ότι κάθε φωτογράφιση πρέπει να αποτελεί απόλαυση και όχι μια αγχωτική διαδικασία.

Η φωτογράφιση επόμενης ημέρας πρόκειται για μια ελεγχόμενη διαδικασία που κάνουμε χωρίς άγχος και πίεση.

Next Day φωτογραφιση Αθυτος

Η κατάληξη φυσικά είναι στην μαγευτική θάλασσα. Μου αρέσει να καταλήγω εκεί για φωτογράφιση τις λεγόμενες “golden hours”. Τις στιγμές δηλαδή όπου ετοιμάζεται να δύσει ο ήλιος και δίνει αυτό το χρυσαφί χρώμα παντού. Είναι κάτι που η Ελλάδα μας προσφέρει σαν κάτι ξεχωριστό. Τέτοιες εικόνες δύσκολα βρίσκεις. Να συνδυάζεις την χρυσαφένια άμμο με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Όλα αυτά διανθίζονται από εικόνες αιθέριες με συναίσθημα και νόημα. Εδώ πλέον το ζευγάρι χαλαρώνει και καθώς φωτογραφιζόμαστε μακριά από τα βλέμματα του κόσμου μπορεί να αφεθεί και να νιώσει ο ένας τον άλλον.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι που κάναμε την next day φωτογραφιση στην Αθυτο, έκανε τον γάμο του στη Μονη Βλατάδων Θεσσαλονίκης.