Φωτογράφιση φαγητών - Κτήμα Περέκ
|

Φωτογράφιση φαγητών – Κτήμα Περέκ

Φωτογράφιση προϊόντων – Κτήμα Περέκ

Φωτογράφιση φαγητών

Το Κτήμα Περέκ μας εμπιστεύθηκε για την φωτογράφιση των προϊόντων τους. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που βασικοί της άξονες είναι η πίστη στην παράδοση και η σωστή εξυπηρέτηση.

Η φωτογράφιση προϊόντων περιελάμβανε την φωτογράφιση των γνωστών “Περέκ”, μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα της κουζίνας και το δικό τους κρασί.

Φωτογράφιση φαγητών - Κτήμα Περέκ

Φωτογράφιση και food styling

Ξεκινήσαμε από την φωτογράφιση των πιτών Περέκ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πίτα με ποντιακή καταγωγή. Είναι ένα χειροποίητο φύλο το οποίο γεμίζει με διάφορες προτάσεις όπως τυρί, κασέρι, χόρτα κλπ. Στην συγκεκριμένη φωτογράφηση έπρεπε να δοθεί έμφαση στον παραδοσιακό χαρακτήρα τόσο του Κτήματος αλλά και της πίτας. Έτσι επιλέξαμε το food styling να ταιριάζει στον χαρακτήρα που αποπνέει η επιχείρηση. Σε κάθε φωτογράφιση φαγητού το food styling είναι απαραίτητο και πρέπει να μελετηθεί σωστά ώστε να ταιριάζει απόλυτα με την ταυτότητα της επιχείρησης. Υλικά όπως το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, το στάχι, το αλεύρι συμβολίζουν την έμφαση στην πρώτη ύλη.

Τα μυστικά της φωτογράφισης φαγητών

Η φωτογράφιση των φαγητών έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να γνωρίζει ένας φωτογράφος. Κάθε φαγητό ή τρόφιμο που φωτογραφίζουμε πρέπει πρώτα να το μελετήσουμε. Είναι τελείως διαφορετικό να φωτογραφηθεί ένα προϊόν στην συσκευασία του και το ίδιο προϊόν στην τελική του μορφή μαγειρεμένο.

Αρχικά θα πρέπει να φωτογραφηθεί στην σωστή θερμοκρασία που αναδεικνύει το προϊόν. Για παράδειγμα οι πίτες Περέκ φωτογραφίζονται εντός 10′ από την στιγμή που θα βγουν από τον φούρνο. Ο λόγος είναι πως τότε μπορούν να κοπούν σωστά και να διατηρήσουν την τέλεια υφή στην γέμιση.

Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και σε κάθε τρόφιμο που πρόκειται να φωτογραφηθεί. Παρόλο που φαίνεται ένα πολύ διασκεδαστικό είδος φωτογράφησης, εάν πρόκειται να γίνει άρτια, χρειάζεται πολύ χρόνο, σωστή προετοιμασία και κατάλληλη γνώση.

Η σωστή φωτογραφία δημιουργείται σε μεγάλο βαθμό την στιγμή της λήψης. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πέραν του food styling, του σωστού στησίματος του πιάτου κλπ, πρέπει να γίνει τέλεια διαχείριση του φωτός. Ο επαγγελματίας φωτογράφος είναι αυτός που μπορεί να διαβάσει σωστά το φως και να δουλέψει με αυτό. Η συγκεκριμένη φωτογράφιση έγινε αποκλειστικά με φυσικό φως. Έτσι μεγάλο ρόλο παίζει η ένταση, η ποιότητα του φωτός και η ώρα που θα γίνει η φωτογράφιση φαγητών.

Φωτογράφιση φαγητών - Κτήμα Περέκ

Φωτογράφιση φαγητών & δημιουργία συσκευασίας

Το Κτήμα Περέκ χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες που βγάλαμε από τις πίτες τόσο για χρήση στο site και στα social media τους όμως ο κύριος σκοπός ήταν η δημιουργία συσκευασίας που θα πωλούνται οι συγκεκριμένες πίτες. Μπορείτε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα το οποίο αναδεικνύει το προϊόν και τονίζει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της επιχείρησης.

Κτήμα Περέκ – Ένας πολυχώρος παράδοσης

Είναι ιδιαίτερη χαρά η πολυεπίπεδη συνεργασία μας με επαγγελματίες. Με το Κτήμα Περέκ συγκεκριμένα έχουμε συνεργαστεί τόσο σε φωτογράφηση γάμου, όσο και στην φωτογράφιση φαγητών και διάφορων προϊόντων τους. Αποτελεί μια επιλογή στην Θεσσαλονίκη που δεν θα απογοητεύσει. Είτε το επιλέξετε για τον γάμο ή την βάπτιση σας είτε το επισκεφθείτε για την εκλεκτή κουζίνα του θα μείνετε πολύ ευχαριστημένοι.

Βασικό κριτήριο για εμάς είναι η σωστή συνεργασία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Επειδή λοιπόν αυτές οι αρχές είναι κοινές και για την οικογένεια του Κτήματος, γίνεται αντιληπτό πως δύσκολα θα αφήσουν κάποιο δυσαρεστημένο. Δοκιμάστε τις γνωστές πίτες Περέκ, τα παραδοσιακά τους πιάτα και το εξαιρετικό κρασί το οποίο μάλιστα σερβίρεται και στις δεξιώσεις (γάμου και βάπτισης).

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε την φωτογράφιση φαγητών και προϊόντων της δική σας επιχείρησης. Στόχος μας κάθε φορά είναι να ξεπερνάμε τις προσδοκίες σας και να δημιουργούμε ξεχωριστές εικόνες. Γιατί κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και τα προϊόντα της, γνωρίζει πως η τέλεια εικόνα είναι αυτή που θα προσελκύσει το κοινό.