Φωτογραφηση εγκυμοσυνης
| |

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης στην Θεσσαλονικη

Σε αυτό το blog post θα δούμε μαζί μια μοναδική φωτογράφιση εγκυμοσύνης που κάναμε μαζί με τον Γιάννη και την Μαρία. Τα παιδιά περιμένουν τον ερχομό της κορούλας τους σε έναν περίπου μήνα. Έτσι οργανώσουμε μαζί μια φωτογράφηση εγκυμοσύνης βασισμένη σε fashion και editorial στοιχεία, πάντα εναρμονισμένα με τον βασικό πρωταγωνιστή που δεν είναι άλλος από τα αληθινά συναισθήματα.

Όπως σε κάθε φωτογράφιση έτσι και εδώ το βασικότερο στοιχείο είναι αυτό της καλής διάθεσης! Έχω εξηγήσει πολλάκις ότι κάθε μου συνεργασία θέλω να γίνεται με ανθρώπους που πραγματικά απολαμβάνουν την διαδικασία της φωτογράφησης και θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία! Εδώ υπήρχε μια ιδιαίτερη χημεία την οποία θα εξηγήσω σε επόμενα blog posts.

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης

Η προετοιμασία

Όλα ξεκινούν από την σωστή προετοιμασία. Στην φωτογραφηση εγκυμοσυνης χρειάζεται να δοθεί μεγάλη έμφαση στον ρουχισμό. Τα ρούχα αποτελούν ιδιαίτερο στοιχείο καθώς είναι το απαραίτητο αξεσουάρ σε όλο το concept. Έτσι ξεκινήσαμε μαζί με την Μαρία να βλέπουμε τα ρούχα που θα φορέσει και τι ταιριάζει σε κάθε σκηνικό.

Ρούχα για φωτογραφηση εγκυμοσυνης

Τι να φορέσεις σε μια φωτογράφιση εγκυμοσύνης; Σίγουρα τα ρούχα εγκυμοσύνης είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Στο κομμάτι της φωτογράφισης όμως δεν θέλουμε τα κλασικά ρούχα που θα φορούσε μια έγκυος. Χρειαζόμαστε αέρινα ρούχα τα οποία θα αποκαλύπτουν την θηλυκότητα του γυναικείου σώματος στην πιο τρυφερή μορφή του. Μας ενδιαφέρει να τονίσουμε και να αναδείξουμε το γυναικείο σώμα και όχι να το κρύψουμε με πλήθος ρούχων.

Άρα απαραίτητα ρούχα είναι ρόμπες διάφανες, φορέματα εφαρμοστά που θα αναδεικνύουν την κοιλίτσα, φορέματα με ψηλό σκίσιμο το οποία μπορεί να φτάνουν έως την κοιλιά και εσώρουχα εγκυμοσύνης. 

Τα χρώματα των ρούχων καλό θα είναι να τα αποφασίσουμε μαζί βάσει του concept της φωτογράφησης.

Το πιο βασικό στοιχείο για να γίνει σωστά μια φωτογράφιση εγκυμοσύνης είναι η κατάλληλη επιλογή ρούχων και η απαραίτητη χημεία μεταξύ φωτογράφου και ζευγαριού. Θέλετε έναν άνθρωπο που θα αναδείξει με τον κατάλληλο τρόπο το γυναικείο σώμα.

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης

Η φωτογράφηση εγκυμοσύνης αρχίζει

Η αρχή κάθε φωτογράφισης απαιτεί μια ιδιαίτερη προσέγγιση καθώς ακόμη το ζευγάρι “ζεσταίνεται”, ανακαλύπτει, βάσει οδηγιών, τις πόζες που το κολακεύουν και γενικά είναι μια διαδικασία ανακάλυψης. Σύντομα όμως προχωράμε και ξεκινάμε να δημιουργούμε με πολύ χαλαρή διάθεση και όρεξη όμορφες εικόνες.

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης με σκυλο

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου δεν είναι άλλος παρά ο πιστός μας φύλακας! Στην φωτογράφηση μας λοιπόν την αυλαία άνοιξε ο Έκτορας, ένα boxer ορεξάτο με διάθεση για πόζες, παιχνίδι και λιχουδιές! Κανείς μας δεν περίμενε ο Έκτορας να είναι τόσο συνεργάσιμος και να μας χαρίσει με μεγάλη ευκολία μοναδικά κλικ. Ξεκινήσαμε βλέποντας την διάθεση του, η οποία ήταν απολύτως εναρμονισμένη με το mood της φωτογράφησης και σε λίγο χρονικό διάστημα οι εικόνες που χάρισε ήταν φοβερές.

Η διαδικασία

Μετά τον Έκτορα περάσαμε στο κυρίως μέρος της φωτογράφησης που περιλάμβανε πλήθος στοιχείων από μόδα και νέες τάσεις στο maternity photoshoot. Επηρεασμένοι έντονα από ιδέες του Pinterest αλλά και αυθόρμητες εικόνες που μου έβγαιναν βλέποντας το ζευγάρι μου, συνεχίσαμε το photo session.

Κάθε φωτογράφηση έχει τη δική της κλιμάκωση. Ξεκινάμε από εικόνες απλές και σταδιακά προσθέτουμε νέα στοιχεία, πιο περίπλοκες πόζες που φυσικά οδηγούν σε ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φωτογραφηση εγκυμοσυνης

Διαφορετικά στυλ φωτογραφίας

Κάθε φωτογράφιση είναι μοναδική. Γίνεται όμως ακόμη πιο πρωτότυπη όταν χρησιμοποιούμε και συνδυάζουμε διαφορετικά στυλ. Εδώ συνδυάσαμε fashion inspired στοιχεία με fun and crazy διάθεση στο τέλος. Ζωγραφίσαμε την κοιλίτσα, κάναμε σχέδια και φτιάξαμε ιστορίες που προκαλούν γέλιο και εντυπωσιάζουν!

Η φωτογραφηση εγκυμοσυνης και ο τελικός στόχος

Στόχος κάθε φωτογράφισης είτε αυτή είναι φωτογραφηση γαμου , φωτογραφηση βαπτισης , προσωπικη φωτογραφηση κλπ είναι ένας – να εντυπωσιάσω το ζευγάρι και να δημιουργήσουμε μαζί ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα. Το συνηθισμένο και το copy – paste είναι πλέον τόσο βαρετό! Ας ξεφύγουμε από τα κλασικά και ας φτιάξουμε κάτι νέο και φρέσκο. Αυτό είναι που ζητούν πλέον τα συνειδητοποιημένα ζευγάρια που εκτιμούν τις στιγμές τους.

Το πάθος μου και η πρόκληση για νέες δημιουργίες πάντα με εξιτάρουν. Ελάτε να δημιουργήσουμε όμορφες εικόνες μαζί!