αλμπουμ βαπτισης
| |

Το αλμπουμ βαπτισης

Το αλμπουμ βαπτισης

Η φωτογράφηση βάπτισης πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου είδη. Πρόκειται για μια ημέρα γιορτής όπου συγγενείς και φίλοι γιορτάζουν την ονοματοδοσία στο μωράκι τους. Όλα λοιπόν ξεκινούν την ημέρα της βάπτισης και ολοκληρώνονται όμορφα με την δημιουργία ενός αλμπουμ βαπτισης.

αλμπουμ βαπτισης

Το μυστήριο της βάπτισης

Την ημέρα της βάπτισης υπάρχουν κάποιες συμβουλές τις οποίες δίνω σε όλους μου τους πελάτες έτσι ώστε να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Δείτε εδώ τις βασικές συμβουλές βάπτισης. Πολύ σημαντική είναι η ώρα που θα φτάσετε στην εκκλησία. Παίζει καθοριστικό ρόλο διότι το πρώτο μέρος της βάπτισης είναι το πιο σημαντικό.

Όταν λέμε πρώτο μέρος εννοούμε την φάση πριν ξεκινήσει η τελετή. Συνήθως είναι μια ώρα πριν την έναρξη του μυστηρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφηθούμε ενώ το μωράκι μας είναι φρέσκο και ευδιάθετο. Πιστέψτε με, το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ καλύπτεται με αυτές τις φωτογραφίες όπου είναι πιο αυθόρμητες και όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Μπορείτε να δείτε εδώ μια ιστορία βάπτισης.

Στην συνέχεια ξεκινάει το μυστήριο της βάπτισης που περιλαμβάνει την κατήχηση καθώς και το βάπτισμα. Σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου γίνεται ένα αληθινό ρεπορτάζ των στιγμών καθώς δεν θέλω να παρέμβω καθόλου την ώρα όπου τελείται το μυστήριο. Με ενδιαφέρει να καταγράψω όμορφες εκφράσεις και αντιδράσεις των πρωταγωνιστών παρά να “στήσω” τις στιγμές. Άλλωστε η ουσία βρίσκεται στην αλήθεια.

Αλμπουμ βαπτισης και τρόπος φωτογράφησης

Για να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό άλμπουμ θα πρέπει να υπάρχει μια πολύ σημαντική προϋπόθεση. Το άλμπουμ είναι ένα βιβλίο και όπως κάθε βιβλίο διηγείται μια ιστορία. Έτσι λοιπόν και το άλμπουμ της βάπτισης του παιδιού μας θέλουμε να διηγείται την όμορφη ημέρα αλλά και όλες τις αναμνήσεις που βιώσαμε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλες οι φωτογραφίες να έχουν τραβηχτεί πάντα με στόχο το story telling. Η αφηγηματικότητα ενός άλμπουμ είναι αυτή που δίνει στον θεατή την αίσθηση πως όλα δένουν. Εάν λείπει από το άλμπουμ σας τότε δυστυχώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο στήσιμο του άλμπουμ αλλά στον λανθασμέντο τρόπο λήψης εξαρχής.

Η διαδικασία του αλμπουμ βαπτισης

Αφού ολοκληρωθεί η βάπτιση και κάνουμε και την next day φωτογράφιση μας, περνάμε στην δημιουργία του άλμπουμ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της next day φωτογράφισης θα λάβετε τα δείγματα όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την επιλογή των φωτογραφιών που θα εκτυπώσετε και θα βάλουμε στο άλμπουμ.

Μόλις είστε έτοιμοι και έχετε καταλήξει στις εικόνες που θα μπουν στο άλμπουμ σας ξεκινάμε την δημιουργία ενός ψηφιακού προσχέδιου. Το προσχέδιο στήνεται ηλεκτρονικά με βάση τις φωτογραφίες που έχετε επιλέξει καθώς και τα αντίστοιχα γραφιστικά. Τα γραφιστικά συνήθως εμπνέονται από τον στολισμό της βάπτισης σας, τα χρώματα που ταιριάζουν στην βάπτιση. Προσοχή στο να μην δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στα γραφιστικά από ότι στις φωτογραφίες καθ’εαυτές.

Πάντα συμβουλεύω και στήνω τα αλμπουμ βαπτισης με τέτοιον τρόπο ώστε να τονίζονται οι φωτογραφίες και όχι διάφορα σχέδια που μπορεί να κλέψουν την παράσταση.

αλμπουμ βαπτισης

Custom made άλμπουμ

Σε κάθε βάπιστη/γάμος/νεογέννητο ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που θα θελήσουν οι πελάτες να δημιουργήσουν ένα άλμπουμ φτιάχνεται από το μηδέν. Όλα τα άλμπουμ που παραδίδω θέλω να είναι custom made και να έχουν τον χαρακτήρα σας. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική στιγμή σας και είναι απαραίτητο να ταιριάζει στα γούστα σας και όχι στην μόδα της εποχής.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως ένα αλμπουμ βαπτισης δημιουργείται μια φορά και ο στόχος του είναι να κρατήσει για δεκαετίες. Θέλω λοιπόν να βλέπετε εσάς μέσα στο άλμπουμ και όχι κάποιον άλλο.

Δώστε βάση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Βασική αρχή της 8th Art Photography είναι η μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και την συνολική εμπειρία πελάτη. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι αξιολογήσεις πελατών μας. Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια της έρευνας σας δεν πρέπει να θυσιάζετε την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Σίγουρα θα ακούσετε για ένα, δύο άλμπουμ και διάφορες άλλες παροχές. Τι νόημα έχουν όμως οι παροχές όταν το βασικό υλικό που θα γεμίσει το άλμπουμ δεν είναι εξαιρετικό; Κανένα άλμπουμ δεν μπορεί να σας γεμίσει όταν ξέρετε πως οι φωτογραφίες της βάπτισης του παιδιού σας δεν σαν ενθουσιάζουν.

Έτσι λοιπόν προτείνω να επιλέξετε δίνοντας βάση στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Άλλωστε ποιότητες άλμπουμ υπάρχουν πολλές και μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε στιγμή. Στο φωτογραφικό αποτέλεσμα δυστυχώς δεν έχουμε την ευχέρεια να διορθώσουμε τυχόν λάθη καθώς πρόκειται για στιγμές που δεν επαναλαμβάνονται.

αλμπουμ βαπτισης

Επικοινωνήστε σήμερα για να οργανώσουμε την δική σας βάπτιση.