eleni spyros wedding 10
| |

Το αλμπουμ γαμου

Αλμπουμ γαμου

Η διαδικασία της φωτογράφησης γάμου πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο και πολύπλοκο, το οποίο στην 8th Art Photography το κάνουμε απλό και απολαυστικό. Πρόκειται για μια σειρά συμβάντων που αρχίζουν από την προετοιμασία του γάμου, την τελετή αλλά και την συνέχεια μετά το τέλος του. Για εμένα προσωπικά η ιστορία του γάμου ολοκληρώνεται με την δημιουργία ενός άλμπουμ το οποίο κρατάει ζωντανές τις αναμνήσεις.

eleni spyros wedding 18

Η πορεία του γάμου

Πάμε να δούμε μαζί την πορεία της φωτογράφησης γάμου. Αρχικά, όλα ξεκινούν από την διαδικασία της προετοιμασίας. Από την πρώτη γνωριμία με το ζευγάρι παρουσιάζω την δουλειά μου τόσο ψηφιακά όσο και σε άλμπουμ καθώς θεωρώ πως έτσι αναδεικνύεται ακόμη παραπάνω το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι το ζευγάρι βλέπει και αγγίζει το αλμπουμ γαμου , με τέτοιον τρόπο που το νιώθουν σαν να πρόκειται για τον δικό τους γάμο. Όταν φτάσει η ημέρα του γάμου και ολοκληρώσουμε την μοναδική μας φωτογραφιση γαμου τότε άμεσα θα έχουν διαθέσιμα τα δείγματα των φωτογραφιών σε μια online gallery.

Σε αυτή την φάση είναι που αρχίζει και συνδέεται σταδιακά το puzzle της δημιουργίας του άλμπουμ. Όταν βλέπεις τις εικόνες σου και ξαναζεις τις στιγμές του γάμου, νιώθεις ότι θέλεις να τις κρατήσεις για πάντα ζωντανές σε μια σειρά. Εκεί λοιπόν φτάνουμε στην δημιουργία του άλμπουμ γάμου.

Η δημιουργία του άλμπουμ ενός γάμου

Η διαδικασία της δημιουργίας του αλμπουμ γαμου είναι πολύ όμορφη και απαιτεί μεγάλη εμπειρία. Για να φτάσουμε να δημιουργήσουμε ένα άλμπουμ πρέπει να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το ιδανικό αλμπουμ γαμου απαιτεί αρχικά να έχει γίνει σωστή λήψη κατά την διάρκεια της φωτογράφησης. Το album είναι σαν ένα βιβλίο και όπως κάθε σωστό βιβλίο πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη δομή. Δεν μπορεί να υπάρξει σωστή αλληλουχία όταν οι εικόνες που έχουμε στα χέρια μας δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο φωτογραφίζω διακρίνεται από το storytelling.

Όπως έχω πει, ο γάμος είναι μια ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων που ολοκληρώνεται με μια ημέρα γιορτής και χαράς. Αυτή η ιστορία λοιπόν πρέπει να διηγηθεί με έναν τρόπο μοναδικό και ταιριαστό στο εκάστοτε ζευγάρι. Το μυαλό μου λοιπόν όταν θα κάνω το “κλικ” βρίσκεται ήδη στο στάδιο της αφηγηματικότητας της ιστορίας που εκτυλίσσεται μπροστά μου. Έτσι όταν ολοκληρωθεί η φωτογράφηση και το ζευγάρι πάρει στα χέρια του το υλικό θα καταλάβει ασυναίσθητα πως “όλα δένουν αρμονικά”. Αυτό είναι που θέλω να πετύχω. Φωτογραφίες οι οποίες έχουν τραβηχτεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το storytelling, δημιουργούν σύγχυση στον θεατή.

eleni spyros wedding 24

Το προσχέδιο του άλμπουμ

Στη συνέχεια δημιουργώ ένα προσχέδιο του άλμπουμ το οποίο θα δει το ζευγάρι πριν εκτυπωθεί. Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές : μπορεί το ζευγάρι να επιλέξει ποιες φωτογραφίες θα μπουν στο αλμπουμ γαμου του και μπορεί να μου αναθέσει να δημιουργήσω εγώ ένα προσχέδιο. Εδώ προτείνεται η επιλογή να γίνει από το ίδιο το ζευγάρι καθώς όπως τονίζω συνεχώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ειδικά στον γάμο του δεν θέλω να επηρεάσω το τελικό αποτέλεσμα ή τις επιθυμίες του.

Στήσιμο αλμπουμ γαμου και storytelling

Το στήσιμο του άλμπουμ βασίζεται στην συνολική μου φιλοσοφία γύρω από την κάλυψη εκδηλώσεων : Custom made . Κάθε άλμπουμ που θα πάρει στα χέρια του ένα ζευγάρι θέλω να είναι μοναδικό και να έχει φτιαχτεί ακριβώς όπως τους ταιριάζει. Στην εποχή του copy – paste θέλω η δουλειά μου να ξεχωρίζει και αυτό ακριβώς να νιώθει και ο πελάτης. Επειδή πρόκειται για στιγμές που δεν επαλαμβάνονται, θέλω να αποδώσω με τρόπο ξεχωριστό το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι το ζευγάρι δεν θα έχει να επιλέξει μεταξύ “έτοιμων” προτάσεων αλλά θα κατασκευαστεί ένα άλμπουμ από την αρχή αποκλειστικά και μόνο για την δική τους εκδήλωση. Ο τρόπος που στήνεται το αλμπουμ γαμου είναι αφηγηματικός και η προσωπική μου πρόταση είναι το minimal design έτσι ώστε να αναδεικνύονται οι εικόνες και όχι τόσο το γραφιστικό κομμάτι.

Αλμπουμ γαμου VS φωτογραφικό υλικό

Κλείνοντας αυτό στο οποίο θέλω να δώσω έμφαση είναι το εξής: Το αλμπουμ γαμου όπως εξήγησα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του γάμου όμως δεν πρέπει ποτέ να θυσιάζουμε την ποιότητα των φωτογραφιών μας έναντι της ποσότητας των άλμπουμ. Παρατηρείται το φαινόμενο τόσο στον ανταγωνισμό όσο και στο κοινό να γίνεται μία “ποσοτική μάχη” σχετικά με το πόσα άλμπουμ θα δώσει ένας φωτογράφος στην πρόταση του.

Η συμβουλή μου είναι να αποφύγετε την αναζήτηση της ποσότητας και να δώσετε βάση στην ποιότητα! Μην ξεχνάτε, ένα άλμπουμ το οποίο δεν έχει εξαιρετικές φωτογραφίες στο εσωτερικό του δεν είναι χρήσιμο όσο ογκώδες και αν είναι. Επιλέξτε τον επαγγελματία φωτογράφο με βάση το στυλ του και το εγγυημένο ποιοτικό αποτέλεσμα και όχι με βάση το πόσα παραπάνω άλμπουμ προσφέρει.

eleni spyros wedding 02

Άλλωστε απόδειξη των επιτυχημένων συνεργασιών είναι οι αξιολογήσεις από αληθινούς πελάτες. Δείτε εδώ

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μου για να οργανώσουμε τον δικό σας γάμο.

Πως δημιουργείται το άλμπουμ γάμου;

Αρχικά με ένα εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που έχει δοθεί βάση στο storytelling και στην πορεία δημιουργείται ένα αφηγηματικό άλμπουμ γάμου

Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμεση ολοκλήρωση – ένα μέσο διάστημα είναι οι 40 ημέρες.

Υπάρχουν πολλές ποιότητες άλμπουμ και η κάθε μία έχει το αντίστοιχο κόστος. Σε κάθε περίπτωση πέραν του κόστους του υλικού υπολογίζεται και το κόστος δημιουργίας του άλμπουμ από τον φωτογράφο. Μάθετε περισσότερα.