Φωτογράφηση Βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο
|

Φωτογράφηση Βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο

Φωτογράφηση Βάπτισης στον Άγιο Δημήτριο

Ο Άγιος Δημήτριος αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές εκκλησίες της Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης και η Βίκη επέλεξαν λοιπόν αυτό το πανέμορφο μέρος για να κάνουν την βάπτιση της μικρής Εύης. Σε μια περίοδο δύσκολη για όλους λόγω του κορονοϊού τα πλάνα άλλαξαν πολλές φορές για τους γονείς. Όπως σχεδόν όλοι, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν κάποια σχέδια, να τροποποιήσουν το αρχικό πλάνο κλπ. Παρόλα αυτά δεν ήθελαν να αφήσουν τίποτα στην τύχη για την αγαπημένη τους Εύη! Έτσι λοιπόν, σχεδιάσαν με προσοχή στη λεπτομέρεια την βάπτιση της. Δίπλα τους ήταν οι αγαπημένοι τους συγγενείς και φίλοι που τους τίμησαν και μοιράστηκαν την χαρά τους.

Πολύ σημαντική στην βάπτιση η ώρα προσέλευσης

Σε κάθε ζευγάρι με το οποίο σχεδιάζουμε την βάπτιση του παιδιού τους τονίζω ένα πράγμα αρκετά. Αυτό είναι η ώρα την οποία οι γονείς με το μωράκι θα φτάσουν στην εκκλησία πριν ξεκινήσει η βάπτιση. Στον χρόνο αυτό φωτογραφίζουμε τους βασικούς πρωταγωνιστές της βάπτισης που είναι οι γονείς και οι νονοί. Ο λόγος που γίνεται η φωτογράφηση πριν την έναρξη του μυστηρίου είναι το γεγονός πως το μωράκι ακόμη είναι ευδιάθετο, δεν έχει κουραστεί και μπορεί να μας χαρίσει τις πιο όμορφες εικόνες. Άλλωστε σε ένα άλμπουμ βάπτισης, το 50% περίπου του συνολικού μεγέθους καλύπτεται από τις φωτογραφίες πριν την βάπτιση. Ο Αλέξης και η Βίκη ήταν εξαιρετικοί και έτσι βγάλαμε πολύ όμορφες εικόνες.

Τι πιο σημαντικό από τις αυθεντικές στιγμές;

Ο Αλέξης και η Βίκη μου είχαν ζητήσει στο ραντεβού μας να καταγράψω αυθεντικές και αυθόρμητες στιγμές βάπτισης. Ούτως ή άλλως αυτός είναι ο τρόπος που φωτογραφίζω κάθε εκδήλωση. Θέλω να βλέπω την χαρά στα μάτια των ανθρώπων και μέσα από τον φακό μου να παγώνω τον χρόνο έστω και για λίγο. Αυτή είναι η μικρή συμβολή μου στη δημιουργία αναμνήσεων που θα κρατήσουν για μια ζωή. Έτσι λοιπόν φωτογράφισα την μικρή Εύη με τους γονείς της και τους αγαπημένους συγγενείς που ήταν δίπλα της. Η μικρή ήταν ευδιάθετη σε όλη τη διάρκεια. Όταν ξεκίνησε βέβαια η βάπτιση όπως κάθε μωράκι ήταν λίγο πιο ανήσυχη. Και αυτό όμως είναι κομμάτι της βάπτισης.

Στο τέλος η μικρή Εύη κοιμήθηκε και ξεκουράστηκε μετά από την έντονη αυτή ημέρα.

Τον πολύ όμορφο στολισμό επιμελήθηκε “Η Ώρα η καλή”

Τον σταυρό σχεδίασε από την Αθήνα, η Φαίη Παπανίκου 

Εύχομαι να σας ζήσει το κορίτσι σας!

Ο φωτογράφος σας,

Κώστας Γιαννακόπουλος

Βάπτιση Άγιος Δημήτριος