agenda wedding planner
| |

10 συμβουλές οργάνωσης γάμου

10 συμβουλές οργάνωσης γάμου

Όλα του γάμου … εύκολα! Αρκεί να έχουμε την σωστή οργάνωση και να έχουμε δημιουργήσει ένα τέλειο πλάνο γάμου. Πάμε να δούμε μαζί πως θα οργανώσουμε τον τέλειο γάμο.

  1. Γράψτε τα όλα! Η σωστή οργάνωση πάντα ξεκινάει με μεθοδικότητα. Από την εμπειρία μου γνωρίζω πως όταν συγκεντρώνουμε ξεκάθαρα τις πληροφορίες και τις γράφουμε τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Σαν νύφη σίγουρα θα έχεις να διαχειριστείς πολλά πράγματα και είναι πιθανόν να μην ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Σε αυτό λοιπόν θα σε βοηθήσει μία ατζέντα wedding plan . Μπορείς να την προμηθευτείς online σε pdf και να την εκτυπώσεις όμως εγώ θα πρότεινα να αγοράσεις π.χ. από το Amazon. Μέσα εκεί σκέψου πως θα μείνουν γραμμένες όλες οι ανυσηχίες και οι σκέψεις. Θα είναι το προσωπικό σου ημερολόγιο γάμου και σίγουρα μετά από χρόνια θα αποτελεί ένα πανέμορφο ενθύμιο να σου θυμίζει την διαδικασία.
  2. Τοποθεσία του γάμου. Σε έναν γάμο εμπλέκονται πολλοί συντελεστές. Αρχικά ξεκίνα να συζητάς με τον σύζυγο σου πιθανές τοποθεσίες που θα ήθελες να γίνει ο γάμος σας. Η επιλογή εκκλησίας είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που θα χρειαστεί να θέσεις. Θα ήθελες να γίνει ο γάμος σου σε εξωκκλήσι; Θα προτιμούσες σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης ή κάπου απόμερα; Όλα αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα κληθείς να απαντήσεις στην επιλογή τοποθεσίας. Πρόσεξε όμως κάτι που σε πολλούς περνάει απαρατήρητο: στην εκκλησία που θα επιλέξεις για να κάνεις τον γάμο σου δώσε βάση στις θέσεις parking που υπάρχουν διαθέσιμες. Την ημέρα του γάμου με έναν μέσο όρο 200 τουλάχιστον ατόμων θα είναι πολλοί αυτοί που θα αναζητούν μια θέση parking. Είναι κρίμα την ημέρα του γάμου κάποιος να είναι στο αυτοκίνητο του ενώ θα ήθελες να σε καμαρώνει.
  3. Χώρος της δεξίωσης. Ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι στην οργάνωση του γάμου. Είναι κάτι που συνδυάζεται με την επιλογή της εκκλησίας – άρα πρέπει να είναι από τις πρώτες σου προτεραιότητες. Η δεξίωση είναι ο χώρος όπου όλοι οι καλεσμένοι σας θα βρεθούν μαζί και θα ξεκινήσει το party. Θα περάσετε όλο το βράδυ σε αυτόν τον χώρο άρα πρέπει να είναι κάτι που ταιριάζει στα γούστα σας. Η προσωπική μου συμβουλή είναι να κάνετε την δεξίωση του γάμου σας εκεί που νιώθετε εσείς σαν ζευγάρι πιο άνετα. Πολλοί κρίνουν με βάση τα γούστα των καλεσμένων διότι θέλουν να τους ευχαριστήσουν. Σκεφτείτε όμως πως ο γάμος είναι η δική σας μοναδική μέρα! Που θα επιλέγατε να περάσετε όμορφα; Ειδικά το καλοκαίρι πολλά ζευγάρια σκέφτονται να κάνουν την δεξίωση τους σε εξωτερικό χώρο ή σε κάποιο κτήμα. Είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το μόνο που σας συμβουλεύω να προσέξετε όταν επιλέγετε έναν εξωτερικό χώρο είναι να δείτε και τον εσωτερικό χώρο σε περίπτωση που δεν είναι καλός ο καιρός. Έτσι θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Δείτε εδώ προτεινόμενες αίθουσες στην Θεσσαλονίκη.
  4. Ο φωτογράφος γάμου. Αφού έχουμε οριστικοποιήσει την ημερομηνία και έχουμε κλείσει την εκκλησία και την δεξίωση, σειρά έχει ο άνθρωπος που θα κρατήσει ζωντανές τις στιγμές σας. Ασχέτως από το αν είναι η ειδικότητα μου το συγκεκριμένο κομμάτι σας προτρέπω να δώσετε πολύ μεγάλη βάση στον φωτογράφο του γάμου σας. Όλες σας οι ετοιμασίες, τα όνειρα και οι προσδοκίες θα αποκτήσουν μορφή μέσα από την ματιά ενός επαγγελματία φωτογράφου γάμου. Αυτό που πάντα τονίζω είναι πως ο φωτογράφος που θα επιλέξετε δεν πρέπει να είναι απλά κάποιος ο οποίος θα κάνει μια καταγραφή την ημέρα του γάμου σας. Χρειάζεστε δίπλα σας κάποιον που θα σας συμβουλεύει, θα εμπιστεύεστε και θα νιώθετε άνετα. Την ημέρα του γάμου ο φωτογράφος σας θα είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται συνέχεια μαζί σας. Σε κάθε μου συνεργασία λοιπόν θέλω να δημιουργώ νέους φίλους οι οποίοι δε θα διστάζουν να μου πουν ανά πάσα στιγμή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που βοήθησα νύφες να ανέβουν ψυχολογικά την ημέρα του γάμου επειδή κάτι προέκυψε και τους χάλασε την διάθεση. Βρείτε λοιπόν τον φωτογράφο σας δίνοντας βάση στην χημεία και στην κατανόηση. Δείτε εδώ άρθρο μου σχετικά με τον φωτογράφο γάμου.
  5. Επιλογή νυφικού φορέματος. Περνάμε τώρα στην επιλογή του ρούχου το οποίο θα σε κάνει να λάμπεις. Η έρευνα σου σίγουρα θα έχει πάρα πολλές πληροφορίες να επεξεργαστείς. Δεν χρειάζεται όμως να χαθείς. Αρχικά μελέτησε τα στυλ νυφικών φορεμάτων. Υπάρχουν πάρα πολλά στυλ και κάθε χρόνο προστίθενται νέα. Δεν είναι όμως όλα για όλους. Μπορείς να ρίξεις αρχικά μια ματιά και να δεις που βρίσκεσαι πιο κοντά. Στη συνέχεια κλείσε ραντεβού με τα καταστήματα που πιστεύεις πως έχουν αυτό που ψάχνεις. Μπορεί όμως να μην ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει. Εκεί λοιπόν χρειάζεσαι την βοήθεια των ειδικών – και εκεί είναι που θα φανεί ο πραγματικός επαγγελματίας στον χώρο των νυφικών φορεμάτων. Θα πρέπει να βρεις τον οίκο νυφικών που θα σε καταλάβουν, θα πιάσουν το στυλ σου και θα σου προτείνουν τα αντίστοιχα φορέματα. Μην αποκλείσεις κάτι που θα σου προτείνουν πριν το δοκιμάσεις! Σίγουρα έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία και μπορεί να δεις μια εικόνα που θα σε εντυπωσιάσει.
  6. Επιλογή του στολισμού του γάμου σας. Οι συντελεστές που θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό σκηνικό στον χώρο της εκκλησίας και όχι μόνο. Σαν φωτογράφος κρίνω εξαιρετικά σημαντικό το έργο που κάνουν οι επαγγελματίες ανθοστολιστές. Αναλαμβάνουν να ομορφύνουν έναν χώρο που στα μάτια μας μπορεί να μην είχε τόσο ενδιαφέρον ενώ παράλληλα δημιουργούν custom σκηνικά με βάση το στυλ του γάμου σας και όλα όσα έχετε ζητήσει σαν ζευγάρι. Οι καλεσμένοι σας εντυπωσιάζονται ενώ οι φωτογραφίες σας γίνονται μοναδικές με πράγματα όπως οι καμάρες και πολλά ακόμη στοιχεία. Οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι άπειρες και ανεξάντλητες. Η επιλογή των επαγγελματιών που θα αναλάβουν τον στολισμό χρειάζεται προσοχή καθώς πρέπει να είναι άνθρωποι που δίνουν βάση στην λεπτομέρεια και θέλουν να πετύχουν ακριβώς αυτό που ονειρεύεστε με τις δικές τους πρωτότυπες ιδέες. Σκεφτείτε την επιλογή να εμπλουτίσετε με στολισμό και τον χώρο της δεξίωσης. Είναι κάτι εξαιρετικό που φωτογραφικά γράφει απίστευτα.
  7. Δημιούργησε ένα moodboard. Είναι κάτι που προτείνω σε όλα μου τα ζευγάρια. Το moodboard είναι ένας πίνακας ο οποίος περιέχει όλες τις αγαπημένες σου φωτογραφίες που έχεις βρει κατά την αναζήτηση σου για διάφορα πράγματα. Μπορεί να περιέχει ιδέες για στολισμούς, φορέματα, νυφικά χτενίσματα, νυφικά μακιγιάζ κλπ. Θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις συγκεντρωμένες όλα όσα σου αρέσουν σε εικόνες έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείς να στέλνεις σε φίλες αλλά και συντελεστές αυτό ακριβώς που σου αρέσει. Ένα moodboard θα σε γλυτώσει από άπειρο scrolling και το γνωστό “που είχα δει αυτό το φόρεμα”; Ειδικά αν κάνεις θεματικά moodboards τότε θα έχεις γλυτώσει πολύ χρόνο!
  8. Pinterest. Κάθε νυφούλα που σέβεται τον εαυτό της θα ψάξει ιδέες και εικόνες στο pinterest. Μαζί με την Google αποτελούν την καλύτερη πηγή έμπνευσης κατά την οργάνωση του γάμου σας. Το pinterest θα σας βοηθήσει στην δημιουργία moodboards και σίγουρα θα βρείτε πράγματα και εικόνες που δεν είχατε σκεφτεί. Αφιερώστε αρκετό χρόνο εδώ καθώς θα δείτε πρωτότυπες ιδέες τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα οι οποίες θα σας εκπλήξουν.
  9. Ένα τέλειο bachelor! Αφού λοιπόν έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την ημέρα του γάμου σειρά έχει ένα WOW bachelor party! Ξεχάστε όλες σας τις έγνοιες και τα άγχη και απολαύστε αυτή την ημέρα με τα αγαπημένα σας άτομα. Επιλέξτε το που θα διασκεδάσετε και δώστε τα όλα. Είναι μια μέρα που θα την αφιερώσετε με φίλους και φίλες και θα περάσετε σούπερ. Απολαύστε κάθε στιγμή του.
  10. Be yourselves! Κλείνοντας τις συμβουλές οργάνωσης γάμου θέλω να σας τονίσω το πιο σημαντικό πράγμα : να είστε ο εαυτός σας! Ο γάμος είναι η ημέρα σας. Η δική σας προσωπική ερωτική ιστορία. Μην αφήσετε καμία μόδα να σας αλλάξει. Κάθε τι στον γάμο πρέπει να έχει το δικό σας άρωμα. Σίγουρα όλοι ακολουθούμε τις τάσεις όμως αυτό που συμβουλεύω κάθε μου ζευγάρι είναι πως κάθε γάμος είναι μοναδικός και έχει διαχρονική ισχύ. Δεν πρόκειται για κάτι εφήμερο. Είναι κάτι που θα μείνει για μια ζωή. Φροντίστε λοιπόν στο άλμπουμ του γάμου σας να βλέπετε πραγματικά εσάς.
Μερη για φωτογραφηση Θεσσαλονικη

Επικοινωνήστε μαζί μου για να οργανώσουμε τον δικό σας γάμο.

Με αγάπη,

Κώστας Γιαννακόπουλος

φωτογράφος γάμου θεσσαλονίκη