10 συμβουλές επιλογής δεξιώσης για τον γάμο σας
| |

10 συμβουλές επιλογής δεξιώσης για τον γάμο σας

Η δεξίωση του γάμου είναι ένα μεγάλο κομμάτι τόσο στην οργάνωση όσο και στην ίδια ημέρα του γάμου. Τόσο το ζευγάρι όσο και οι καλεσμένοι ανυπομονούν για την δεξίωση καθώς είναι η πιο γιορτινή στιγμή. Η επιλογή όμως δεν είναι κάτι απλό. Πως μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία της επιλογής;

10 συμβουλές επιλογής δεξιώσης για τον γάμο σας

Ας δούμε μαζί 10 συμβουλές επιλογής δεξιώσης για τον γάμο σας.

  1. Καθορίστε την εποχή/ημερομηνία του γάμου σας. Ξεκινάμε από τα βασικά όπως είναι η ημερομηνία του γάμου ή έστω η εποχή. Αυτό θα βοηθήσει και εσάς αλλά και τους υπεύθυνους του χώρου δεξίωσης για να κινηθείτε σε συγκεκριμένα πλαίσια. Αρχικά λόγω της εποχής θα αποφασίσετε για το αν θα γίνει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Επίσης θα μάθετε άμεσα τη διαθεσιμότητα για το εύρος των ημερομηνιών που ενδιαφέρεστε. Tip : Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε την έρευνα σας τόσο μεγαλύτερη διαθεσιμότητα θα υπάρχει. Ειδικά για δημοφιλείς μήνες όπως Αύγουστος/Σεπτέμβριος συνίσταται τουλάχιστον 12 μήνες πριν να γίνει το πρώτο ραντεβού.
  2. Ορίστε το budget σας. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το budget το οποίο πρόκειται να διαθέσετε για τη δεξίωση του γάμου σας. Σε κάθε περίπτωση, ορίστε ένα εύρος καθώς μπορεί ένα κτήμα να σας αρέσει και οι διαφορές να είναι πολύ μικρές. Οπότε με τις ανάλογες αλλαγές σε παροχές μπορεί να βρίσκεστε εντός budget. Όπως στα περισσότερα πράγματα έτσι και στη δεξίωση του γάμου, το φτηνό δεν είναι πάντα και ποιοτικό. Από τη στιγμή που θα οργανώσετε έναν όμορφο γάμο είναι κρίμα να χαλάσει η εικόνα από μια πρόχειρη δεξίωση. Τα τελευταία 2 χρόνια οι τιμές έχουν αναδιομορφωθεί προς τα επάνω καθώς όλα τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων έχουν και αυτά αυξηθεί ραγδαία.
  3. Η δεξίωση θα πρέπει να συμβαδίζει με το στυλ του γάμου. Κάθε χώρος δεξίωσης, έχει ένα δικό του στυλ. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να παρατηρήσετε από την πρώτη ματιά. Ένας γάμος ο οποίος είναι elegant και minimal καλό θα είναι να γίνει σε έναν χώρο που προσφέρει ανάλογα στοιχεία. Ειδικά στις φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου όπου θα δείτε ολόκληρη την ημέρα θα πρέπει να υπάρχει μια αρμονία και αισθητική συνολικά.
  4. Μυστήριο και δεξίωση στον ίδιο χώρο. Όπως θα γνωρίζετε πέρα από τις κλασικές αίθουσες υπάρχουν και κτήματα τα οποία διαθέτουν εκκλησία στην οποία μπορεί να γίνει το μυστήριο του γάμου. Είναι κάτι το οποίο προσφέρει πολύ μεγάλη ευκολία για το ζευγάρι και τους καλεσμένους καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν από τον χώρο. Συχνά στα κτήματα αυτά ο γάμος γίνεται σε εξωτερικό χώρο οπότε με τη βοήθεια του φυσικού φωτός έχουμε πολύ ωραία πλάνα φωτογραφιών και βίντεο από όλο το μυστήριο.
  5. Ελέγξτε τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό χώρο. Κατά τους θερινούς μήνες τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τη δεξίωση τους σε εξωτερικό χώρο. Είναι σίγουρα πολύ όμορφο και έχει μια ιδιαίτερη χάρη ο γάμος σε ανοιχτό χώρο. Θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν σας το ενδεχόμενο κακοκαιρίας και να δείτε την εναλλακτική στην περίπτωση αυτή. Υπάρχουν χώροι οι οποίοι προσφέρουν έναν πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο όμως ο εσωτερικός τους δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουν δει. Ζητήστε να δείτε και το εσωτερικό που θα πρέπει να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας.
  6. Δώστε βάση στη μουσική και τον DJ. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό η πορεία της βραδιάς εξαρτάται από τη μουσική που θα παιχτεί στον γάμο σας. Ένας καλός DJ μπορεί να απογειώσει το κέφι, να νιώθει τον παλμό των καλεσμένων και να χειρίζεται ανάλογα τη μουσική που επιλέγει. Θεωρώ απαραίτητο να κάνετε ραντεβού με DJ και να του εκφράσετε όλα όσα θέλετε και σας αρέσουν. Θα πρέπει να σας κατανοήσει και να διαμορφώσει αντίστοιχα το πρόγραμμα του. Πολύ συχνά βλέπουμε δεξιώσεις copy – paste. Δηλαδή η μουσική να είναι ίδια σε κάθε γάμο. Αποφύγετε κάτι τέτοιο και προσπαθήστε να κάνετε όσο πιο custom γίνεται τον γάμο σας.
  7. Μιλήστε με τους υπεύθυνους για τις ανάγκες σας. Όπως ήδη αναφέρθηκε δεν είναι όμορφο να βλέπουμε γάμους με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να συζητήσετε με τους υπεύθυνους το τι ακριβώς θέλετε στη δεξίωση σας και αντίστοιχα να κρίνετε το πόσο πρόθυμοι είναι να σας βοηθήσουν σε αυτό. Κάθε επαγγελματίας που σέβεται τον πελάτη του θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να ακούσει τις ανάγκες του και να τον βοηθήσει να κάνουν κάτι όμορφο.
  8. Επενδύστε στη διακόσμηση. Η διακόσμηση πάντα αλλάζει την όψη ενός χώρου. Είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεγάλες αλλαγές το μόνο σίγουρο είναι πως θα δώσετε μια προσωπική πινελιά στο αποτέλεσμα. Άλλωστε σαν φωτογράφος γάμου αυτό που πάντα προσπαθώ είναι να κάνω όσο πιο custom μπορώ έναν γάμο. Με τη βοήθεια των ανάλογων επαγγελματιών όπως οι διακοσμητές καταφέρνουμε να απογειώσουμε έναν γάμο. Μικρές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στα τραπέζια τον καλεσμένων με τα δικά σας σουπλά και την αρίθμηση τους για παράδειγμα. Εάν γίνει σε εξωτερικό χώρο η πιο σημαντική επένδυση είναι ο φωτισμός. Ένας εξωτερικός χώρος χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό μπορεί να χαθεί και να είναι αδιάφορος. Ο χώρος που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι δίπλα σας σε όλες αυτές τις παρεμβάσεις.
  9. Η συνέπεια είναι το παν. Το πιο σημαντικό στην επιλογή ενός χώρου είναι η συνέπεια. Από το φαγητό, τις λεπτομέρειες μέχρι και τα όσα έχουν συμφωνηθεί θα πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ζευγάρια αναφέρουν πως άλλη ποιότητα φαγητού είχαν κατά τη δοκιμή τους και τελείως διαφορετική έλαβαν την ημέρα του γάμου τους. Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που ανέφεραν ζευγάρια πως άλλαξαν τα όσα είχαν αρχικά συμφωνήσει. Μιλήστε ξεκάθαρα, υπογράψτε συμφωνητικά ώστε να είναι όλα όπως πρέπει.
  10. Ακολουθήστε την καρδιά και το ένστικτο σας. Πολύ συχνά η λογική έρχεται δεύτερη, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι τόσο συναισθηματικό όπως η ημέρα του γάμου σας. Αφού ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές αυτό που μένει είναι να επιλέξετε έναν χώρο που θα σας κάνει το κλικ. Θα δείτε ανθρώπους επαγγελματίες που με ζεστασιά θα σας κάνουν να νιώσετε άνετα και θα προσπαθήσουν να κάνουν πράξη τις επιθυμίες σας. Όταν φτάσει η ημέρα του γάμου σας, χαλαρώστε και απολαύστε το! Δώστε βάση στο να περάσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας πανέμορφα.

Εάν ο γάμο σας πρόκειται να γίνει στη Θεσσαλονίκη δείτε εδώ τη λίστα με τις προτεινόμενες αίθουσες δεξιώσεων.

Οι 5 καλύτερες αίθουσες δεξιώσεων στην Θεσσαλονίκη

Επικοινωνήστε μαζί μας έγκαιρα για να οργανώσουμε τη φωτογράφιση του γάμου σας.

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος – φωτογραφος γαμου θεσσαλονικη