Φωτογράφιση ρολογιών
| |

Φωτογράφιση ρολογιών

Φωτογράφιση ρολογιών

Η φωτογράφιση ρολογιών είναι ένα είδος από την κατηγορία φωτογράφιση προϊόντων που κρύβει πολλές προκλήσεις. Το ρολόι αποτελεί ένα είδος κοσμήματος και όπως έχουμε ήδη αναλύσει εδώ , τα κοσμήματα χρειάζονται μεγάλη εμπειρία και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Φωτογράφιση ρολογιών

Γιατί η φωτογράφιση ρολογιών είναι ένα ιδιαίτερο είδος;

Το ρολόι αποτελείται από πολλές επιφάνειες όπου η κάθε μια μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική. Για παράδειγμα ένα ρολόι μπορεί να έχει γυαλιστερό μπρασελέ, σαγρέ ματ περίβλημα και ανάγλυφο καντράν. Για να φωτογραφηθούν όλες αυτές οι επιφάνειες σωστά και να αποδωθούν τέλεια χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Στην 8th Art Photography έχουμε αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο στην εκπαίδευση και στη γνώση που χρειάζεται για να βγει το τέλειο αποτέλεσμα για ένα τέτοιο προϊόν.

Ρολόι – Συνδυασμός πολλών επιφανειών

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στην φωτογράφιση ρολογιών είναι οι αντανακλάσεις. Ένα ρολόι δημιουργεί πολλές αντανακλάσεις ιδιαίτερα από το κεντρικό κρύσταλλο αλλά και από τις γυαλιστερές επιφάνειες. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται ένα θάμπωμα το οποίο αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά όπως το καντράν. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα από βασικά στοιχεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή.

Φωτογράφιση ρολογιών

Φωτισμός και στήσιμο

Τα κλασικά ρολόγια χωρίζονται σε αυτά με μεταλλικό μπρασελέ και σε αυτά με λουρί. Στην φωτογράφιση ρολογιών χρησιμοποιείται διαφορετική τεχνική για το κάθε είδος. Ο φωτισμός είναι το Α και το Ω οπότε είναι απαραίτητο να υπάρχει απόλυτη ακρίβεια.

Τέλος, στην φωτογράφιση ρολογιών πρέπει να υπάρχει απόλυτη αρμονία και ομοιομορφία τόσο στο ίδιο το ρολόι όσο και στην τελική εικόνα. Δίνεται μεγάλη προσοχή στην γωνία λήψης ώστε να μην υπάρχουν παραμορφώσεις καθώς και πολλές σε άλλες λεπτομέρειες.

Φωτογράφιση ρολογιών

Φωτογράφιση για e-shop & Lifestyle Φωτογράφιση

Όπως σε όλα τα προϊόντα έτσι και στα ρολόγια η φωτογράφιση μπορεί να γίνει είτε καταλόγου (σε λευκό φόντο) είτε lifestyle. Φυσικά μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο είδη για μεγαλύτερη ποικιλία. Εδώ είναι που χρειάζεται έντονη φαντασία και δημιουργικότητα ώστε να βγει κάτι ξεχωριστό που θα αναδεικνύει το προϊόν και δεν θα φαίνεται μια αντιγραφή.

Φωτογράφιση ρολογιών

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε τη δική σας φωτογράφιση

Φωτογράφιση προϊόντων

Εταιρική φωτογράφιση